Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣΗ ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
THE BOOK THIEF
Κατηγορία ΠΥΞΙΔΑ Kωδικός Καταλόγου 05624 Ημ. Έκδοσης 10/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΕΦΗΒΟΙ ISBN 978-960-453-394-7 Σελίδες 616
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙΣ;
Όταν η νεαρή Λίζελ φτάνει στο σπίτι των θετών γονιών της, έχοντας χάσει την οικογένειά της, το μόνο που κρατάει στα χέριατ της είναι το κλεμμένο εγχειρίδιο ενός νεκροθάφτη, το οποίο δεν μπορεί καν να διαβάσει, αφού δεν ξέρει γραφή και ανάγνωση.
Αυτή θα είναι και η αρχή της καριέρας της ως… κλέφτρας.
Η Λίζελ θα αρχίσει να κλέβει βιβλία - βιβλία που πετάνε οι ναζί στη φωτιά για να τα κάψουν, βιβλία από τη βιβλιοθήκη του δημάρχου, βιβλία που τη συντροφεύουν στις περιπέτειές της παρέα με το φίλο της, Ρούντι, στους δρόμους της πόλης, βιβλία που θα γεμίσουν τις ώρες του άλλου φίλου της, του κυνηγημένου Μαξ.
Κι ενώ οι βόμβες των Συμμάχων πέφτουν συνεχώς και οι σειρήνες ουρλιάζουν, η Λίζελ μοιράζεται τα βιβλία της με τους γείτονές της στα καταφύγια και βρίσκει σ' αυτά παρηγοριά. Μέχρι που κάποια μέρα η σειρήνα θα αργήσει να σφυρίξει…
Μια αξέχαστη ιστορία για τη δύναμη της ανθρωπιάς, τις ανατροπές της ζωής, αλλά και για την αστείρευτη γοητεία των βιβλίων!
Η ΣΑΛΙ ΛΟΚΧΑΡΤ ΚΑΙ Η ΤΙΓΡΗ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ
THE TIGER IN THE WELL
Κατηγορία ΠΥΞΙΔΑ Kωδικός Καταλόγου 04286 Ημ. Έκδοσης 10/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΕΦΗΒΟΙ ISBN 978-960-453-464-7 Σελίδες 456
Μέσα σε μια παραδοσιακή τσαγερία του Λονδίνου, μια νεαρή γυναίκα απειλεί με περίστροφο τρεις άντρες. Η Σάλι Λόκχαρτ δίνει μάχη για το παιδί της - το παιδί που ξαφνικά έπαψε να είναι μόνο δικό της και κάποιος το διεκδικεί.
Η Σάλι κρύβεται και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στέγη για την ίδια και την κόρη της, και να μάθει ποιος και γιατί έχει κάνει τη ζωή της άνω-κάτω.
Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που ψάχνει βρίσκεται οχυρωμένος σ' ένα σπίτι στο Σπίταλφιλντς και από εκεί καθοδηγεί τα πιόνια του, για να την τραβήξουν πιο βαθιά στην παγίδα που της έχει στήσει.
Και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει, γιατί είναι ο φοβερός και αδίστακτος Τζαντίκ… Μια τρομερή καταδίωξη μέσα στους δρόμους του Λονδίνου, όπου μια νέα κοπέλα αποφασίζει να ορμήσει στον κίνδυνο, να μπει στο λημέρι της τίγρης…
ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ
SMOKY'S CHRISTMAS
Κατηγορία ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΑ Kωδικός Καταλόγου 06187 Ημ. Έκδοσης 10/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 4+ ISBN 978-960-453-455-5 Σελίδες 64
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και… ένα κουτάβι γυρίζει αδέσποτο στους δρόμους της πόλης. "Είδε κανείς τη μαμά μου;" γαβγίζει.
Ο Αλήτης, τι κι αν γεννήθηκε σε φάτνη χριστουγεννιάτικη, είναι ορφανός, κι αυτό δεν μπορεί ν' αλλάξει.
Ή μήπως μπορεί;
Στην προσπάθεια να βρει τη μαμά του θα μπλέξει σ' ένα σωρό απίθανες περιπέτειες. Θα καταφέρει ν' αποφύγει τους κινδύνους της πόλης;
Και με ποιους θα γιορτάσει τα πρώτα του Χριστούγεννα;
Ο ΚΟΝΣΕΡΒΟΣΥΛΛΕΚΤΗΣ
THE TIN COLLECTOR
Κατηγορία ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ Kωδικός Καταλόγου 06128 Ημ. Έκδοσης 10/2008 Ηλικιακή Ομάδα ΠΑΙΔΙΑ 11+ ISBN 978-960-453-450-0 Σελίδες 200
Ο νεαρός Πιμ ήταν ένας πολύ συνηθισμένος ασυνήθιστος τύπος.
Στα δεκάξι του ζούσε ολομόναχος σε ένα εγκαταλειμμένο αρχοντικό σπίτι, έφτιαχνε μουσική και την έβαζε σε κονσερβοκούτια. Δε μιλούσε πολύ.
Κι όταν μιλούσε, έλεγε ξανά και ξανά τις λίγες λέξεις που ήξερε.
Μέχρι που ερωτεύτηκε και έμαθε κι άλλη μια λέξη που σύντομα έγινε η αγαπημένη του.
Ήταν η λέξη Νανά.
Κι επειδή ο Πιμ είχε μάθει να φτιάχνει μουσική για ό,τι αγαπούσε, αποφάσισε να φτιάξει μουσική για τη Νανά.
Πήρε ένα σαρδελοκούτι, το μεταμόρφωσε με μαεστρία και αποφάσισε να της το χαρίσει.
Και τότε, ο κόσμος του ήρθε τα πάνω κάτω…
Ένα μυθιστόρημα για τη διαφορετικότητα και την αγάπη, για όλα όσα χωρίζουν και ενώνουν τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: