Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑΤαινία μυθοπλασίας με τίτλο «Popcornmovie» Ολύμπιον – Αίθουσα Παύλος Ζάννας / Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία 10/11/2008, Ώρα: 10.30 Είσοδος Eλεύθερη Ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους με τίτλο «Popcornmovie» από τους μαθητές του 10ου Γενικού Λυκείου που γυρίστηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Με μια κάμερα στο χέρι» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Πρόκειται για μια ταινία του Παναγιώτη Κουντουρά και της κινηματογραφικής ομάδας του 10ου ΓΕΛ, συμπαραγωγή με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Expert.
Ο Δημήτρης αγαπάει την Αντιγόνη. Αλλά ντρέπεται αν της το πει.
Η Αντιγόνη αγαπάει το Δημήτρη.
Αλλά ντρέπεται να του το πει.
Η Ελένη, κολλητή της Αντιγόνης, αγαπάει το Δημήτρη.
Και δεν ντρέπεται να του το πει.
Ο Παναγιώτης, ο ανταγωνιστής του Δημήτρη, αγαπάει την Αντιγόνη και κάνει τα πάντα για να την κερδίσει.
Ο Βασίλης κι ο Κώστας, τα φιλαράκια του Δημήτρη, δεν έχουν ιδέα τι τρέχει και προσπαθούν να τον αποκαταστήσουν.
Ποιος θα κερδίσει τελικά την καρδιά της Αντιγόνης;
Η απόλυτη χολιγουντιανή popcornmovie μάχη ξεκινάει.
Δέστε τις ζώνες σας!
«Στα πλαίσια του προγράμματος ‘‘Με μια κάμερα στο χέρι'' ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στο Σχολείο μας ένα υπέροχο ταξίδι στο μαγικό κόσμο του κινηματογράφου.
Με μια δανεική κάμερα στο χέρι, λίγα χρήματα αλλά πολύ κέφι αποφασίσαμε να γνωρίσουμε από κοντά τη διαδικασία παραγωγής μιας ταινίας από το Α ως το Ω.
Τα ίδια τα παιδιά ανέλαβαν να γράψουν το σενάριο, να οργανώσουν την παραγωγή, να σκηνοθετήσουν, να μοντάρουν, να φωτίσουν, να κάνουν ρεπεράζ, να, να, να... και φυσικά να γυρίζουν μια δροσερή, τρυφερή, νεανική κωμωδία που μας έκλεψε την καρδιά.
Εμείς σαν υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος μόνο υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε...»
Ζήσης Παπατζήκας, Ευτέρπη Τερζούδη, Δήμητρα Νοταρίδου
Υ.Γ.
Στο blog της ταινίας popcornmovie.wordpress.com μπορείτε να δείτε φωτογραφίες, making off και κουτσομπολιά για τους... σταρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: