Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ E-PONTOS
Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων καλεσμένη από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης μετέβη στη Γερμανία από 2 έως 6 Οκτωβρίου 2008 για τρεις παραστάσεις στις πόλεις Νυρεμβέργη , Φραγκφούρτη και Στουτγκάρδη της θεατρικής παράστασης «Ο Τελευταίον ο χορόν» του Φίλωνα Κτενίδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη το οποίο πέρσι σε πανελλήνιο διαγωνισμό που έγινε στο Βόλο πήρε το πρώτο βραβείο. Πρώτος σταθμός η Νυρεμβέργη καλεσμένη από τον ποντιακό σύλλογο της ομώνυμης πόλις «Εύξεινος Πόντος» , όπου αρκετά μέλη του συλλόγου ποντιακής καταγωγής παρακολούθησαν την παράσταση με κομμένη την ανάσα και έμειναν στο τέλος ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι επειδή όπως μας είπαν είχε να πάει ποντιακό θέατρο εκεί πάνω από είκοσι χρόνια.
Η θεατρική ομάδα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
Τη δεύτερη ημέρα η παράσταση δόθηκε στην Φραγκφούρτη από τον εκεί ποντιακό σύλλογο με τα ίδια συναισθήματα και μετά το τέλος της παράστασης ακολούθησε ποντιακό γλέντι και χορός για όλο τον κόσμο που βρισκόταν στην αίθουσα.
Την τρίτη ημέρα η θεατρική παράσταση δόθηκε στο Έσλιγκεν της Στουτγκάρδης από την συνεργασία των συλλόγων της Βάδης Βυδεμβέργης με ένα ακόμη καταπληκτικό κοινό που ευχαριστήθηκε την παράσταση και καταχειροκρότησε τη θεατρική ομάδα. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε την άριστη φιλοξενία των Ελλήνων Ποντίων στις τρεις πόλεις της Γερμανίας καθώς επίσης και την αμέριστη βοήθεια προς την θεατρική ομάδα από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης κύριο Ανέστη Οσιπίδη ο οποίος όλες αυτές τις ημέρες παραμερίζοντας την προσωπική του δουλειά ανέλαβε να βοηθήσει τη θεατρική ομάδα. Όλα τα μέλη της αποστολής ευχαριστούν θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ιδιαιτέρως δε τον Ανέστη Οσιπίδη και όλους αυτούς που βοήθησαν ώστε να γίνουν όλα στην εντέλεια. ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΟΜΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΜΝΗΝΩΝ 5
Τ.Κ. 57013
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Τηλέφωνο & FAX: 2310694652
oraman@oraman.eu ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων σας καλούν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008 στον πολυχώρο Rose Garden στο Παλαιόκαστρο , για ένα ποντιακό και όχι μόνο ξεφάντωμα με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΟΜΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΜΝΗΝΩΝ 5
Τ.Κ. 57013
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Τηλέφωνο & FAX: 2310694652
oraman@oraman.eu ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Νομού Τρικάλων» στην Κωνσταντινούπολη.
Πρόσφατα η «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Νομού Τρικάλων» πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.
Τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που συμμετείχαν στην αποστολή είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα χώματα των προγόνων μας και να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα αδέλφια μας.
Η αποστολή επισκέφτηκε τους ναούς της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Δημητρίου Ξηροκρήνης, του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και της Παναγίας των Βλαχερνών, καθώς και τη Μεγάλη του Γένους Σχολή, ενώ περιηγήθηκε στα άλλοτε ελληνικά χωριά και σημερινά προάστια της Κωνσταντινούπολης που βρίσκονται κατά μήκος του Βοσπόρου.
Σημαντική στιγμή για την αποστολή, ο εκκλησιασμός ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο ναό της Ξηροκρήνης – Κουρούτσεσμε χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας δέχθηκε τα μέλη της αποστολής στο πλαίσιο εθιμοτυπικών επαφών και ακολούθησε δεξίωση.
Ευτυχής συγκυρία ήταν η παρουσία της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων στην απονομή του Πατριαρχικού Οφικίου και η αναγόρευση σε Άρχοντα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κ. Δημητρίου Παξινού.
Παρόντες ήταν επίσης Μητροπολίτες, Έλληνες Πρόξενοι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι, όπου τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό της και ενημερώθηκαν για την ιστορία και την πορεία της στο χρόνο.
Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με τη Διευθύντρια της Σχολής κ. Λαιμοπούλου.
Επόμενη δράση της Ευξείνου Λέσχης Τρικάλων είναι η συμμετοχή στην Ιερά Πανήγυρι της Παναγίας Πορφύρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ομώνυμο εκκλησάκι στο νησί του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών στις 22 και 23 Νοεμβρίου 2008, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον ετήσιο χορό του Συλλόγου στις 29 Νοεμβρίου 2008.
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τ.Κ. 42100
Τρίκαλα
Τηλ. & fax : 2431074588
pontiakostrikalon@yahoo.gr ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς σας προσκαλεί στην Ποντιακή Θεατρική Παράσταση "Ο Πρόεδρον τη Χωρί" την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Μια σπαρταριστή και διαχρονική κωμωδία που θίγει τα κακώς κείμενα των εκλογών, που αφορούν τους πολιτικούς και κυρίως τους πολίτες, οι οποίοι δεν θα πρέπει να άγονται και να φέρονται από αυτούς που θα διαχειριστούν την ποιότητα της ζωής τους και τους παρατρεχάμενούς τους.
Μια διαισθητική γραφή με μηνύματα που είθε να βρουν ευήκοα ώτα.
Ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 14 Νοεμβρίου: 21.00
Σάββατο 15 Νοεμβρίου: 21.00
Κυριακή 16 Νοεμβρίου: 19.00
Τιμή εισιτηρίου: 5€
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΙΕΡΕΩΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ 1
T.K. 55132
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ: 2310428216 FAX: 2310428213

Δεν υπάρχουν σχόλια: