Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΙΚΗΤΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΔΑΣΟΛΟΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝTΗ ΔΑΣΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 12-11-08
Χαρακτήρισε διολίσθηση τη διαδικασία με την οποία η έκταση 8.608 στρεμμάτων Ουρανούπολης που έχει χαρακτηριστεί απ΄ όλες τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες (Δασαρχείο Αρναίας, Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής, Περιφερειακή Διεύθυνση Δασών Κ. Μακεδονίας) σαν δάσος, μετατράπηκε με διαδικασίες εξπρές (όταν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί διαρκούν χρόνια), αρχικά σε δασική έκταση, στη συνέχεια σε κληροτεμάχιο και τέλος σαν άρτιο και οικοδομήσιμο.
Για την διολίσθηση αυτή καταλόγισε ευθύνες στην ηγεσία του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων και στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Τέλος καταλόγισε ευθύνες στην Συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη, που συνέταξε το Συμβόλαιο της παραχώρησης του ακινήτου της Ουρανούπολης στην Μονή Βατοπεδίου χωρίς βεβαίωση του Δασαρχείου Αρναίας, όπως εκ του νόμου απαιτείται.
Επίσης υπογράμμισε ότι η Ομοσπονδία Δασολόγων Ελλάδος ζήτησε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου για να ακυρωθεί η μετατροπή του δάσους της Ουρανούπολης σε δασική έκταση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει και γι αυτό προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: