Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση από το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ Οι μαθητές με κινητικές αναπηρίες του γυμνασίου, λυκείου της Ηλιούπολης έχουν μείνει για μια ακόμη φορά χωρίς μεταφορικά μέσα και δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι στο σχολείο και αντιστρόφως.
Διαβάστε τη σχετική διαμαρτυρία στην διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=18819 ενώ οι γονείς των μαθητών διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19 Νοεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου στις 10 το πρωί.
Αμέσως μετά θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας προς το Μαξίμου, την βουλή και το υπουργείο παιδείας.
Οι μισοί μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας προερχόμενοι από διάφορες περιοχές της Αττικής (Μαγούλα, Ασπρόπυργος, Μελίσσια, Ηλιούπολη, Γλυφάδα κλπ.) εδώ και δύο μήνες δε μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο τους επειδή η Νομαρχία Αθηνών δε διέθεσε τα απαιτούμενα μεταφορικά μέσα και όπως δήλωσε ο κ. Νομάρχης Αθηνών από 1ης Δεκεμβρίου σταματάει τη μεταφορά και των υπόλοιπων μαθητών.
Από χτες 13-11-2008 πραγματοποιείται κατάληψη του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το ανωτέρω ζήτημα αλλά και για την υποχρηματοδότησή του που έχει σοβαρότατες συνέπειες στην εκπαίδευση των μαθητών με προβλήματα όρασης όλης της χώρας.
Ένα κείμενο με τις σκέψεις για τους προσπελάσιμους τρόπου ζωής και για το νεοελληνικό οξύμωρο βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=18808 και αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε.
Μια πολύ σημαντική διοργάνωση βρίσκεται σε εξέλιξη και μας ενδιαφέρει:
Πρόκειται για την εβδομάδα ευχρηστίας και πληροφορίες μπορείτε να έχετε από τη διεύθυνση www.media.uoa.gr/usability ενώ υπάρχει και ζωντανή μετάδοση από την σελίδα www.blogchannel.gr/live.php από 17:00 έως 21:00.
Η καμπάνια για τον αυτισμό βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ρίξτε μια ματιά στο http://www.aspergerhellas.org/ που είναι το site της καμπάνιας.
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους οργανωτές.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: