Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Ανακοίνωση της Ε.Ε.Π.Α για τις στολές

ΑΠΟ ΤΟ FIRE.GRΑνακοίνωση της Ε.Ε.Π.Α για τις στολές
Συνάδελφοι/σες, Επιτέλους, μετά από 4 μήνες, φαίνεται να ξεκινούν κάποιες πρώτες ενέργειες για την διανομή των στολών της δωρεάς.
Με έγγραφο του Αρχηγείου ζητείται από όλες οι Υπηρεσίες να του γνωρίσουν τον αριθμό των εγγεγραμμένων εθελοντών στα μητρώα τους με σκοπό να εκδοθεί διαταγή για την χορήγησή των στολών.
Δυστυχώς, με το συγκεκριμένο έγγραφο επίσης αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι το ηλεκτρονικό μητρώο εθελοντών δεν μπορεί να προσφέρει την απαιτούμενη πληροφόρηση, γιατί απλά δεν ενημερώνεται από τους υπευθύνους.
Παρά τις προσπάθειες μας να ενημερωθούμε για τον τρόπο που θα διανεμηθούν, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε λάβει κάποια υπεύθυνη απάντηση.
Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε την έντονη επιφύλαξή μας για το αν τελικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα εξασφαλίζει την διάθεσή τους αποκλειστικά σε εθελοντές και μόνο σε όσους εκτελούν κανονικά τις υπηρεσίες τους.
Η Ένωση ήδη έχει επισημάνει τον παραπάνω προβληματισμό της προς τον κύριο Αρχηγό και έχει ζητήσει την εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών για την αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων.
Για τον λόγο αυτό σας καλούμε να βρίσκεστε σε τακτική επικοινωνία με τις υπηρεσίες σας και να μας αναφέρετε κάθε πιθανή παρατυπία που διαπιστώσετε στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, κατά την χορήγηση και μετά από αυτή.
Επισημαίνουμε ότι όλες οι στολές για το εθελοντικό προσωπικό και μόνο αυτές, φέρουν εσωτερικά ειδική ένδειξη που αναγραφεί «Δωρεά Ιδρύματος Λάτση – Eurobank».
Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο τις τελευταίες, κάπως θετικές, εξελίξεις στο θέμα των στολών το Δ.Σ. αποφάσισε προς το παρόν να μην φέρει προς συζήτηση την πρόταση για πραγματοποίηση συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αρχηγείο την Ημέρα Εορτής του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως κανείς δεν θα πρέπει να εφησυχάζει, γιατί τίποτα ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος Δημήτριος Ζέρβας Ο Γεν. Γραμματέας Σεραφείμ Τσιουγκρής
Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής
Σωζοπόλεως 28,Αθήνα
ΤΚ 10446
Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799

Δεν υπάρχουν σχόλια: