Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Έδειξε Καραμανλή μέσω του Ψωμιάδη

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΗ δικηγόρος που κατέθεσε στην Εξεταστι κή Επιτροπή της Βουλής και εκπροσωπεί δημότες της Νέας Ραιδεστού στη Θεσσαλονίκη ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δημήτρης Τζάθας Μαρία Νταλιάνη
Την προσωπική εμπλοκή του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή «έδειξε» χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η δικηγόρος Σταματία Σωτηροπούλου, η οποία εκπροσωπεί δημότες της Νέας Ραιδεστού του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, που διεκδικούσαν ως ακτήμονες οικόπεδα στην περιοχή από την ανταλλαγή των εκτάσεων ανάμεσα στο Δημόσιο και τη Μονή.
Η ίδια επίσης κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές κατά της ζωής των παιδιών της από τον μοναχό Αρσένιο και εκπροσώπους εταιρείας που αγόρασε οικόπεδα από τη Μονή Βατοπεδίου στην καλύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Η μάρτυς, σε μια πολύωρη κατάθεση που προκάλεσε έντονα και αντικρουόμενα σχόλια ανάμεσα στους βουλευτές της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επικαλέστηκε δηλώσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος- όπως είπε η ίδια παρουσία της Κωνσταντίνας Κάννου, στελέχους της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ., τον περασμένο Μάιο τούς είπε ότι δεν μπορεί παρά να εκδώσει απόφαση που θα μεταβίβαζε τα οικόπεδα της περιοχής στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) προκειμένου να περάσουν στη συνέχεια στη Μονή Βατοπεδίου. «...
“Ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι στον Καραμανλή”, μας δήλωσε ο νομάρχης ενώ πιο πριν μας τόνισε- άνδρας είναι ο κ. Ψωμιάδης και να με διαψεύσει γιατί το είπε ενώπιον μάρτυρα- ότι αυτή η απόφαση ήρθε από πάρα πολύ ψηλά, πιο ψηλά δεν γίνεται...», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σωτηροπούλου.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: