Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ανάβουμε το δέντρο με συναυλία του Μανόλη Μητσιά
Με τίτλο «Χριστουγεννιάτικη πλατεία» ο Δήμος Καλαμαριάς ετοίμασε για φέτος μια διαφορετική γιορτή Χριστουγέννων. Ένα χωριό που λες ξεπήδησε από σελίδες παραμυθιού θα ξεκινήσει να στήνεται από το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας στην πλατεία Δημαρχείου. «Το Καρουζέλ», «Το σπίτι των παραμυθιών», «Το σπίτι του κουκλοθέατρου», «Το σπίτι των καλικαντζάρων», «Το σπίτι του Αϊ Βασίλη», «Το σπίτι των ξωτικών» και «Το ζαχαρόσπιτο» θα είναι πανέτοιμα σε λίγες ημέρες να υποδεχτούν μικρούς και μεγάλους για να τους προσφέρουν ζεστές χριστουγεννιάτικες στιγμές. Το πρωί της Δευτέρας 1 Δεκέμβρη θα αρχίσει το στήσιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας - μια ξύλινη κατασκευή 20 μέτρων που ταξίδεψε από τη Γερμανία για το λόγο αυτό.
Ο στολισμός του με υπέροχα στολίδια και 100 χιλιάδες λαμπάκια θα κρατήσει δυο μέρες και το βράδυ της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου θα ανάψει με μια λαμπρή εκδήλωση που ετοιμάζει ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και περιλαμβάνει ξυλοπόδαρους και καλλιτέχνες του δρόμου αλλά και τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με το Μανόλη Μ ητσιά και τη 10μελή ορχήστρα του. Ένας φανταστικός κόσμος με άρωμα Χριστουγέννων, θα περιμένει από εκείνο το βράδυ που θα ανάψουμε το δέντρο αλλά και κάθε βράδυ τους Καλαμαριώτες αλλά και τους Θεσσαλονικείς που αναμένεται να επισκεφθούν το γιορτινό χωριό μας και να ταξιδέψουν στον παραμυθόκοσμο της καινούριας πλατείας του Δήμου Καλαμαριάς. Κάθε βράδυ τόσο στην πλατεία Δημαρχείου όσο και στον πεζόδρομο Κομνηνών θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις και δρώμενα που θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιανουαρίου 2009. Περιλαμβάνουν «Παιχνίδια μαγείας», μικρό τσίρκο, κωμικές παραστάσεις, παραστάσεις Θεάτρου δρόμου και παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο στον Πεζόδρομο και στην Πλατεία, Κουκλοθέατρο, θεατρικές παραστάσεις, Καραγκιόζη αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Ακόμη ειδικό Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για το Παιδί με την υποστήριξη καλλιτεχνικών ομάδων της πόλης, «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία αφιερωμένη στη Διεθνή Αμνηστία» με την Συμφωνική Ορχήστρα και τη Νέα Χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού στο θέατρο «Βότση». Θα απολαύσουμε ακόμη μουσική βραδιά με τον Ανδρέα Καραδημήτρη και τα «Χάρτινα Φεγγάρια», την «Ημέρα Χριστουγεννιάτικης Μουσικής» με τη Συμφωνική & τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, την Μπαντίνα, ροκ βραδιές. Ξεχωριστές θα είναι και οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: