Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥΤο τραγούδι των λύκων ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Βάντα Κουτσοκώστα ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 304
ISBN: 978-960-417-250-4 Λίγα λόγια για το βιβλίο Η Φλάβια, μια νεαρή όμορφη γυναίκα, αγωνίζεται να κερδίσει ξανά τη ζωή της που χάθηκε στη στάχτη, όταν μια καταστροφική πυρκαγιά έπληξε το χωριό της και έγινε η αιτία να χάσει το φως της.
Μετά από μια επιτυχημένη μεταμόσχευση, καταφέρνει να αποκτήσει ξανά την όρασή της, όμως ένας νέος Γολγοθάς αρχίζει γι’ αυτήν.
Γιατί, μόλις αντικρίζει με τα καινούργια της μάτια τα γεράνια του κήπου, διαισθάνεται πως κάποιο φοβερό μυστικό κρύβουν αυτά τα ξένα, δανεικά μάτια… Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Η Βάντα Κουτσοκώστα γεννήθηκε στο χωριό Κυψέλη Αθαμανίας του νομού Άρτας και πέρασε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην πόλη της Άρτας.
Έφυγε για την Αθήνα μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο και την επιτυχία της στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του οποίου είναι πτυχιούχος.
Επιπλέον έκανε σπουδές στην έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία είναι γνωστή από τη δράση της στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, όπου εργάστηκε για 23 χρόνια ως υπεύθυνη γραφείου Τύπου και επικοινωνίας, αλλά και ως υπεύθυνη σύνταξης της εφημερίδας ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ. Παράλληλα, ασχολείται με τη στιχουργική.
Έχει συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού. Σημαντικότερη απ’ όλες θεωρείται η συνεργασία της με τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή Στέλιο Καζαντζίδη στην τελευταία δισκογραφική επιτυχία του με τίτλο Τραγουδώ το 1997, καθώς και εκείνη με τον Πασχάλη Τερζή και την Ελένη Βιτάλη το 2002 στο τραγούδι Ξενιτιά μου, πάνω σε συνθέσεις του καταξιωμένου συνθέτη και μουσικού Τάκη Σούκα.
Συνεργάστηκε επίσης και με άλλους μουσικούς και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, όπως Πέρσα Σούκα, Αλέξανδρο Χατζή, Γιώργο Μαζωνάκη, Φάνη Μεζίνη και Στέλιο Τζανετή. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Τα μυθιστορήματά της Οι λιποτάκτες των ονείρων και Αλλού να κοιμάσαι, αλλού να ξυπνάς… κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη. Είναι παντρεμένη με το φαρμακοποιό Γιάννη Αρχοντούλη και έχουν δύο παιδιά, τον Δάνη και τη Λυδία.
Οι γυναίκες της συγνώμης ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Λάκης Φουρουκλάς ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Φανή Καραφύλλη ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΣΕΙΡΑ: Σταθμός Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 240
ISBN: 978-960-417-249-8 Λίγα λόγια για το βιβλίο Η ιστορία μας αναφέρεται σε μια παρέα ανθρώπων που, με κάποιον τρόπο, οι ζωές τους συνδέονται… Θα υπάρξει άραγε μια νέα αρχή, μια καινούργια ζωή, για τον Δημήτρη που αποφυλακίζεται ύστερα από επτά χρόνια και τη Χριστίνα που τον περίμενε και τον αγαπούσε τόσο καιρό; Θα μπορέσουν να απαλλαγούν από το παρελθόν τους και να ζήσουν επιτέλους τον έρωτά τους; Η Μίρα, η Βέρα, η μικρή Σλάβα τι ρόλο έπαιξαν στη ζωή του Δημήτρη; Ο Μάνος αγάπησε τόσο πολύ τη Χριστίνα ώστε να μην αντέξει το χωρισμό τους; Ο Καπετάνιος και οι γυναίκες που πέρασαν από τη ζωή του, γυναίκες κοινές μα αγαπημένες, και η αγαπημένη όλων, ο μεγάλος του έρωτας, η Ελένη, πώς συνδέεται με τον Δημήτρη και πόσο επηρέασε τη ζωή του; Η Κατερίνα και η Μαρία, με την ιδιαίτερη και όχι εύκολα αποδεκτή από τους πολλούς σχέση τους… Όλοι, μα όλοι, μαζεύουν τα κομμάτια τους και προσπαθούν να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, αφήνοντας πίσω τις οιμωγές και τα τραύματα του παρελθόντος.
Για κάποιους η άνοιξη φάνηκε σχετικά νωρίς, για άλλους άργησε περισσότερο…
Το αποτέλεσμα μετρά όμως.
Για να δούμε λοιπόν τι γεύση αφήνει στους ήρωές μας, τους αποζημιώνει για όλες τις ατυχίες και τις περιπέτειές τους; Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Λάκης Φουρουκλάς γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε το 1970 από Κύπριους γονείς, μεγάλωσε στην Κύπρο, έζησε στην Αθήνα και την Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, ενώ σήμερα ζει σε ένα ημιορεινό χωριό της Κύπρου. Δούλεψε σε διάφορες εφημερίδες και ραδιοσταθμούς. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία.
Από τις εκδόσεις Γη στη Λευκωσία κυκλοφόρησαν οι συλλογές διηγημάτων Αιώνια Αγαπημένη και Γαλανή & Λεύκιος, καθώς και η νουβέλα Το λάθος πάθος.
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το μυθιστόρημα Μίρα, το λουλούδι του πολέμου. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “Να ένα μήλο” και “Ρωγμές” στην Ελλάδα και “Εξάγγελος” στην Κύπρο, καθώς και σε διάφορες λογοτεχνικές ιστοσελίδες.
Φωτογραφίες του φιλοξενούνται σε μεγάλο ταξιδιωτικό οδηγό για την Ινδία και σε βιβλίο για την αρχιτεκτονική σε διάφορες χώρες του κόσμου. Διατηρεί προσωπικό μπλογκ στη διεύθυνση:
Επίσης δικό του είναι και το αγγλόφωνο http://diigima.blogspot.com/, όπως και ένα μπλογκ με φωτογραφίες από τα ταξίδια του: http://adais.blogspot.com/
Ο κύριος Ρενέ ΣΥΓΓΡΑΦΕAΣ: Sir Peter Ustinov (Σερ Πίτερ Ουστίνοφ) ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Εύη Καλλιγέρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Γιαννούσης ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα
ΣΕΙΡΑ: Κορυφή Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2008 Σελ.: 344
ISBN: 978-960-417-251-1 Λίγα λόγια για το βιβλίο Με το μοναδικό μυθιστορηματικό του τρόπο, που χαρακτηρίζεται από χιούμορ και δηκτικότητα, ο Σερ Πίτερ Ουστίνοφ μας χαρίζει την πρωτότυπη και διασκεδαστική ιστορία του κυρίου Ρενέ που, αρνούμενος να αφήσει τη ζωή του να βαλτώσει μετά τη συνταξιοδότησή του, αποφασίζει να συστήσει μία αρκετά “περίεργη” οργάνωση.
Όμως μέσα σε λίγες μέρες όλα θα ανατραπούν, όταν θα γνωρίσει μία μυστηριώδη γυναίκα. Λίγα λόγια για τo συγγραφέα Ο Sir Peter Ustinov (Σερ Πίτερ Ουστίνοφ), γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1921 στο Λονδίνο, είναι ο γιος ενός ρωσογαλλικού ζευγαριού καλλιτεχνών.
Φιλελεύθερος κοσμοπολίτης, πρεσβευτής της UNICEF και πολύπλευρο ταλέντο, γνώρισε παγκόσμια φήμη μέσα από τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το θέατρο, την όπερα και υπήρξε σπουδαίος μυθιστοριογράφος.
Πέθανε στις 28 Μαρτίου του 2004 στη λίμνη της Γενεύης. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα βιβλία του Προσοχή! Προκαταλήψεις, Όσα ξέρω για την αγάπη, Για τη ζωή και άλλα μικροπράγματα και Ο ηττημένος.
"Οι συνθέτες της ψυχής μας" του Κώστα Παπασπήλιου 24 κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες, με τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν από κάθε στόμα. Ένα πολυτελές λεύκωμα με φωτογραφίες, τραγούδια, ανέκδοτες ιστορίες και πολλή μουσική.
Κατηγορία: Λεύκωμα Σελ.: 312
Διαστάσεις: cm x cm
ISBN: 978-960-417-254-2 «Το ελληνικό λαϊκό τραγούδι αποτελεί το πιο πολύχρωμο ψηφιδωτό.
Αναδιφώντας όλο το φάσμα της νεοελληνικής μουσικής, διαπιστώνεται η τεράστια συμβολή των λαϊκών συνθετών.
Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως κάποιοι από αυτούς έγιναν σάρκα στη σάρκα του λαού. Το τραγούδι τους, φορτισμένο με τα καθημερινά βάσανα και τις χαρές, έδωσε στον κοσμάκη ανάσα και παρηγοριά τις δύσκολες στιγμές.
Σ’ αυτούς τους λαϊκούς δημιουργούς είναι αφιερωμένο αυτό το βιβλίο.
Η ζωή τους είναι συνδεδεμένη με την κοινωνική και πολιτιστική ιστορία του τόπου. Οι περιπέτειές τους ακόμα είναι συνυφασμένες με τη δύναμη και το πάθος για ανώτερη δημιουργία. Χωρίς να παραβλέπεται η μεγάλη αξία και προσφορά και άλλων μελωδών που επίσης έγραψαν λαμπρή ιστορία, επιλέχθηκαν και παρουσιάζονται είκοσι τέσσερις λαϊκοί συνθέτες που πέρασαν ένα καθοριστικό στίγμα στην εποχή τους και κατάφεραν μια πιο διαχρονική έκφραση, δίνοντας το δικό τους παρών στη ζωή τού σήμερα: Μάρκος Βαμβακάρης, Βαγγέλης Παπάζογλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιώργος Μητσάκης, Αττίκ (Κλέων Τριανταφύλλου), Μιχάλης Σουγιούλ, Κώστας Γιαννίδης, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Μάνος Λοΐζος, Χρήστος Λεοντής, Γιώργος Ζαμπέτας, Απόστολος Καλδάρας, Άκης Πάνου, Μίμης Πλέσσας, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Δήμος Μούτσης, Διονύσης Σαββόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος.» Ο Δημήτρης Ιατρόπουλος γράφει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου:
“Ο Κώστας Παπασπήλιος διαλέγει δυο ντουζίνες από τα μεγάλα ονόματα της νεότερης τραγουδιστικής ιστορίας μας και, με αληθινή λαχτάρα και αγάπη, τα προσεγγίζει με μοναδικό του άξονα και απαράμιλλο κριτήριο να υπηρετήσει από τη θετική της και μόνο πλευρά τη διαδρομή του Ελληνικού Τραγουδιού. Γιατί το Ελληνικό Τραγούδι, αφιερωμένο στα βάσανα και τις συμφορές, αλλά και στις χαρές και τα αιώνια ήθη και έθιμα του λαού μας, δεν είναι μονάχα μια κατάθεση ιστορικής διαδρομής μιας παραμέτρου της Τέχνης γενικά, ως μορφής κοινωνικής συνείδησης, αλλά πάει πολύ πιο πέρα:
Είναι η κατάθεση του ψυχισμού ενός ολόκληρου λαού στη μακραίωνη διαδρομή του.” Λίγα λόγια για το συγγραφέα Ο Κώστας Παπασπήλιος γεννήθηκε στην Αθήνα.
Από το 1982 υπηρετεί ανελλιπώς ως αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Μετά το 1992, για οκτώ χρόνια, παρουσίασε στην ιδιωτική τηλεόραση πάνω από τριακόσιες εκπομπές, με έμφαση στην οικολογία.
Από το 2002, ως μουσικός παραγωγός, υπογράφει αξιόλογα έργα Ελλήνων συνθετών. Έχουν εκδοθεί: Πινακοθήκη Γέλιου (Εμπειρία Εκδοτική, 2002), Το Πανόραμα της Ελληνικής Μουσικής (Εμπειρία Εκδοτική, 2004), Αρχαίων Ήχων Άρμοσις (Κέδρος, 2005), Οι Ωραίοι των Αθηνών (Ίρις-Φιλιππότης, 2007)
ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Σουλιέ 14 & Σαρκουδίνου
136 117 44
Αθήνα
Τηλ.: 210-777.77.88 (εσωτ. 131) Fax: 210-775.77.57
Σοφία Τσιβιτζή
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

1 σχόλιο:

lakis είπε...

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναφορά στο βιβλίο μου. Καλή σου μέρα