Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα στην Καλαμαριά
Ημερίδα με θέμα «Αστική κινητικότητα και εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης.
Ο ρόλος των κέντρων εξυπηρέτησης μετακινουμένων»(ΚΕΜ), πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο Θεατράκι της οδού Χηλής στην Καλαμαριά.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμαριάς όπου βρίσκεται το πρώτο Ελληνικό ΚΕΜ, το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και η διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.».
Τις εργασίες της Ημερίδας θα ανοίξει ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. - Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας Ιάκωβος Σαρηγιάννης, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Κέντρα Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων.
Η Ευρωπαϊκή εμπειρία και η Ελληνική εφαρμογή», ενώ η Συγκοινωνιολόγος - Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Μεταφορών/ ΕΚΕΤΑ Γεωργία Αϋφαντοπούλου θα αναπτύξει το θέμα «Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα πληροφόρησης. Εφαρμογές προοπτική».
Στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο ο Γρηγόρης Ζωίδης από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών του ΚΑΠΕ με θέμα «Αστικές Μεταφορές - Ανάπτυξη Σχεδίων Αστικής Κινητικότητας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του ΥΠΑΝ και ο Αλέξανδρος Σιδέρης Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος ΟΑΣΑ με θέμα «Ευφυή συστήματα μεταφορών - τηλεματική και αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου (ΑΣΣΚ).
Εφαρμογές στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών.
Η Ημερίδα θα κλείσει με την ομιλία του συγκοινωνιολόγου, υπεύθυνου του προγράμματος ΟΑΣΘ Ιωάννη Σαββίδη, με θέμα «Πληροφορικά συστήματα - Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής για τη διαχείριση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ και την πληροφόρηση των πολιτών.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Χριστόδουλος Οικονομίδης, ο Πρόεδρος του ΣΑΣΘ κ. Γιάννης Τόσκας, ο Πρόεδρος της Ανατολική Α.Ε. κ. Γιώργος Κουγιάμης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών καθηγητής κ. Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τις Πράσινες Μεταφορές, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Αλέξανδρος Βραχνός.
ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ
Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μετακινουμένων (ΚΕΜ) του Δήμου Καλαμαριάς είναι το πρώτο αντίστοιχο Κέντρο στην Ελλάδα και λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2008 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου «Μobi - ΝΕΤ» από τη Διαδημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. - Περιφερειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας.
Το έργο «Mobi - ΝΕΤ» στοχεύει στην ανάπτυξη ενός διεθνούς δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών με θέμα τη Βιώσιμη Κινητικότητα στις Μεταφορές καθώς και στη δημιουργία προσβάσιμων σημείων πληροφόρησης (Info Points), όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης αντί του ιδιωτικού ΙΧ και θα ενθαρρύνονται προς αυτήν την κατεύθυνση. Η δημιουργία του ΚΕΜ συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος «Έξυπνη Ενέργεια για την Ευρώπη», από το Δήμο Καλαμαριάς και του Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ενώ η ανάπτυξη και η φιλοξενία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στις οποίες βασίζεται το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΜ εκτελείται από το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: