Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΕΜΙΓΚ Πληροφορίες στο τηλ.: 2310.812000 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Φλέμιγκ παρουσιάζει το νέο έργο για κουκλοθέατρο «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» της Καρίνας Ιωαννίδου
Το Θέατρο Φλέμιγκ από τον Οκτώβριο συνεχίζει να παρουσιάζει με επιτυχία, το νέο έργο για παιδιά «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν» της Καρίνας Ιωαννίδου, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Μήττα.
Το Θέατρο Φλέμιγκ συνεχίζει και τη φετινή θεατρική χρονιά τη σειρά των έργων μικτού κουκλοθεάτρου (με ηθοποιούς και κούκλες) που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Θεσσαλονίκης ο ιδρυτής του, σκηνοθέτης και ηθοποιός Γρηγόρης Μήττας.
Οι παραστάσεις του κουκλοθεάτρου γνώρισαν μέχρι σήμερα εξαιρετική επιτυχία και είχαν τεράστια απήχηση στους μικρούς θεατρόφιλους. Συντελεστές της παράστασης: Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Μήττας Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Παπαθεοδώρου Μουσική: Εύη Σωτηροπούλου Βοηθός Σκηνοθέτη: Φωτεινή Ευαγγελοπούλου Παίζουν οι :
Ελένη Γκαπ, Ρόζα Παναγιωτάκη, Αμαλία Κωνσταντινίδη, Στέργιος Σουγιουλτζής, Μαρία Ραμματά, Σταυρούλα Δάλμπαλη και οι κούκλες: Μπίλι, Πάκο, Άρια, Κοκό. Λίγα λόγια για το έργο Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία που παρουσιάζεται με την τεχνική του μικτού κουκλοθεάτρου, όπου στη σκηνή συνυπάρχουν ηθοποιοί και κούκλες.
Τρία αδέλφια συναντούν στο δρόμο τους τέσσερα ζώα, ένα γάιδαρο, ένα σκύλο, μια γάτα και μια κότα που στην εξέλιξη της ιστορίας οι καταστάσεις τους «δένουν» με μια φιλία ζωής.
Τα τέσσερα ζώα έχουν φύγει από τα σπίτια που ζούσαν μέχρι τότε διωγμένα από τα αφεντικά τους για διαφορετικούς λόγους το καθένα.
Και τα τέσσερα αισθάνονται την αδικία να τα πνίγει και όταν οι δρόμοι τους συναντιούνται αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αποδείξουν σε όλο τον κόσμο πως τα ζώα αξίζουν καλύτερη μεταχείριση από τους ανθρώπους.
Συζητώντας ανακαλύπτουν πως έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους με πιο σημαντικό ότι έχουν καλλιτεχνική φλέβα και αυτήν αποφασίζουν να αναδείξουν.
Πως;
Δηλώνουν συμμετοχή στο Super Idol που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην πόλη τους με σκοπό να διαγωνιστούν και να διακριθούν ως εξαιρετικά ταλέντα.
Τα έχει συνεπάρει ο ενθουσιασμός και αισθάνονται ήδη μελλοντικά είδωλα με ό,τι αυτό συνεπάγεται:
Δόξα, χρήμα, καταξίωση!!!
Καθ΄ οδόν, όμως, για τη «Λεωφόρο της Δόξας» καταλύουν σε ένα σπίτι που το έχουν καταπατήσει ληστές και αφού τους κατατροπώνουν με ένα έξυπνο σχέδιο, τρώνε, πίνουν, ξεκουράζονται και στη συνέχεια φεύγουν να συναντήσουν το Όνειρό τους.
Στην άλλη άκρη όμως της «Λεωφόρου» τα περιμένει η απογοήτευση αφού γνωρίζουν την απόρριψη, τον χλευασμό, τον ψεύτικο κόσμο της εφήμερης δόξας.
Τότε, αποφασίζουν να γυρίσουν στο σπίτι που είχαν καταπατήσει οι ληστές και τώρα παραμένει άδειο όταν όμως φτάνουν εκεί βρίσκουν τρία παιδιά, τρία αδέλφια που είναι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού.
Η συνάντηση αυτή θα είναι καθοριστική για τις ζωές όλων, αφού, αποφασίζουν να ζήσουν όλοι μαζί και να προσφέρει ο καθένας αυτό που μπορεί να κάνει καλύτερα…
Έτσι, άνθρωποι και ζώα ανακαλύπτουν τις χαρές της απλής ζωής και αντιλαμβάνονται ότι για να είναι κανείς επιτυχημένος και ευτυχισμένος πρέπει το όνειρό του να συμβαδίζει με το ταλέντο του…γιατί ο καθένας είναι ξεχωριστός, μοναδικός και άξιος να αγαπηθεί….

Δεν υπάρχουν σχόλια: