Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ο κόσμος του θεάτρου και πώς να τον ανακαλύψετε

Ο κόσμος του θεάτρου - 21/09/2009 έως 23/10/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Ανδρέας Βουτσινάς Δραματική Σχολή Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Η Είσοδος είναι με προσκλήσεις
Επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ Δημητρίων Ο κόσμος του θεάτρου και πώς να τον ανακαλύψετε
Εκπαιδευτικό - πολιτιστικό πρόγραμμα
Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας ΒουτσινάςΣτόχος του προγράμματος είναι η θεωρητική αλλά και πρακτική επαφή των παιδιών με βασικές αρχές της τέχνης του θεάτρου.
Μέσα από αναφορές στα στοιχεία που αφορούν στο θέατρο και μια συνοπτική περιδιάβαση στην ιστορία του, τα παιδιά αποκτούν μια σφαιρική αντίληψη πάνω στη δραματική τέχνη. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από δύο μέρη.
Μέσα από την προβολή slide show και ένα παιχνίδι ερωταπαντήσεων για τα μικρά παιδιά, προσφέρεται μια συνοπτική εικαστική περιήγηση στην πορεία και τα είδη του θεάτρου, από τις απαρχές μέχρι τη σύγχρονη εποχή, ενώ για τους μαθητές Γυμνασίου δίνεται έμφαση στο αρχαίο δράμα.
Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, αναλαμβάνουν δράση και δημιουργούν σταδιακά τη δική τους μικρή θεατρική παράσταση.
Στο τέλος, όλα μαζί, παρακολουθούν το δρώμενο της κάθε ομάδας.
Υπεύθυνοι Προγράμματος - Ενημέρωση Παύλος Δανελάτος - Δ/ντης Σπουδών της Πρότυπης Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» Γιάννα Τσόκου - Δρ Θεατρολογίας Χρύσα Ιωαννίδου - Ειδική Εμψυχώτρια, Ηθοποιός, Μουσικοπαιδαγωγός Λουκία Ορφανίδου - Θεατρολόγος - Ηθοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια: