Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αφιέρωμα Dali & Miro

Αφιέρωμα Dali & Miro - 18/9/2009 Ώρα: 21.00 Χώρος Εκδήλωσης: Πλατεία Λευκού Πύργου Είδος Εκδήλωσης: Πολυθέαμα Λεωφορεία: 3,5,6,33,39,12
Σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ, το Ελληνοϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, το Ίδρυμα Dali και το Ίδρυμα Miro.Αφιέρωμα με προβολές από τα φωτογραφικά αρχεία του Ιδρύματος Dali και του Ιδρύματος Miro. Δύο καλλιτέχνες. Μια συνάντηση.
Μια φωτεινή νύχτα στην πόλη.
Ο Λευκός Πύργος σύμβολο.
Ο Λευκός Πύργος η οθόνη της πόλης που θα γεμίσει με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Νταλί βυθισμένου στα βιβλία και τα διάσημα πολύχρωμα έργα του Μιρό. Για μια βραδιά ο Λευκός Πύργος αλλάζει.
Στις όψεις του γίνεται η συνάντηση δύο μεγάλων καλλιτεχνών, δύο διάσημων ανθρώπων που η Ισπανία προσέφερε στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ο Νταλί λείπει από κοντά μας μόλις 20 χρόνια.
Ο εκκεντρικός του χαρακτήρας και η ιδιοφυής καλλιτεχνική του δημιουργία στιγμάτισαν τον 20ό αιώνα. Ο Μιρό επισκέπτεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη σε μια μεγάλη έκθεση που αναδεικνύει το εύρος ενός καλλιτέχνη που ξεπέρασε με την έμπνευσή του τους κανόνες, τις νόρμες αλλά και τον χρόνο. Επιμέλεια προβολών: Λίλα Σωτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: