Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Reworks 2009 - The Art of Music!

Reworks - 18/9/2009 έως 19/9/2009
Χώρος Εκδήλωσης: Βίλκα Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Vip: 50 € Κανονικό: 35, 19 € Φοιτητικό: 29, 18 € Λεωφορεία: 31
Reworks 2009 - The Art of Music! Γιορτάζοντας τα 5α του γενέθλια, το πρώτο πλήρες οπτικo-ακουστικό φεστιβάλ μουσικής και σύγχρονης τέχνης στη Β.Ελλάδα, υπόσχεται να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο και φέτος, συνδυάζοντας την μουσική με την σύγχρονη τέχνη.
Η άρρηκτη σχέση αυτών των δύο και η καθολική προβολή τους, ήταν και συνεχίζει να είναι ο βασικός στόχος του φεστιβάλ.
Στην φετινή του έκδοση, θα συμμετέχουν πάνω από 60 καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, σε 5 μουσικούς και εικαστικούς χώρους μέσα σε 48 ώρες. Συνδυάζοντας την σύγχρονη κουλτούρα και την πρωτοποριακή δημιουργία μέσα στο αστικό περιβάλλον, για μια ακόμη χρονιά το Reworks Festival ‘09 θα παρουσιάσει ένα φρέσκο και νεανικό project, αποτελούμενο από καλλιτέχνες οι οποίοι σημάδεψαν το τρέχον έτος με την δουλειά τους, ενώ ταυτόχρονα αποτίει φόρο τιμής σε μουσικούς θρύλους που επηρέασαν την ηλεκτρονική μουσική όσο λίγοι, συνοδευόμενοι από ανερχόμενους Έλληνες καλλιτέχνες. Electronica, Alternative, Techno, house, electro, disco, funk, soul, freestyle, trip hop, hip hop, ambient, IDM, θα παρουσιαστούν μέσα από live και DJ sets, συνδυασμένα με εγκαταστάσεις, εκθέσεις και visuals από πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, καθιστώντας την Θεσσαλονίκη σημείο συνάντησης για τους φίλους της μουσικής και της τέχνης από όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.
Κάθε μία από τις προηγούμενες εκδόσεις του Reworks, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ψυχαγωγία, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός - θεσμό της πόλης.
Ο έγκυρος βρετανο-γερμανικός μουσικός οδηγός RA κατέταξε το Reworks, στην 8η καλύτερη θέση των φεστιβάλ του κόσμου για τον Σεπτέμβρη του 2008 καθώς επίσης βραβεύτηκε ως το 3ο καλύτερο μουσικό γεγονός στα Βαλκάνια σύμφωνα με τα SEEME Music Awards. Μεταξύ άλλων, στο Reworks 09 θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες: Τhe Stereo MC's (Island Recs, UK ) Sven Vath (Cocoon, Germany) Dennis Ferrer (Objectivity, USA ) DJ Mehdi (Ed Banger, France) Oliver Huntemann (Ideal, Germany) Parov Stellar + band (Etage Noir, Austria) Daedelus (Ninja Tune, USA) And.id (Mobilee, NON, Greece) Actor One (Bloop, NON, Greece) Cayetano + band (Etage Noir, Greece) Beardyman (!K7, UK) Paul Kalkbrenner (Bpitch Control, Germany) Shlomi Aber (Be as One, Israel) Argy (Pokerflat, Greece) Heidi (BBC Radio 1, Canada) Martinez Brothers (Objectivity, USA)
NTEIBINT (Greece)

Δεν υπάρχουν σχόλια: