Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Οι αριθμημένοι

Οι αριθμημένοι - 07/11/2009 έως 08/11/2009 Ώρα: 20:30 Χώρος Εκδήλωσης: Άνετον Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 31,39,3Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Η Παιδεία ... τέχνας κατεργάζεται» παρουσιάζει το έργο «Οι αριθμημένοι» του Ελίας Κανέττι. Συμμετέχουν 23 εκπαιδευτικοί. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Φράγκογλου, φιλόλογος στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων.
Η θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε το 2006 στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων για τη θεατρική παιδεία που οργανώνουν και συντονίζουν οι Υπεύθυνες Πολιτιστικών της Διεύθυνσης Άβρα Αυδή και Ειρήνη Μωσαΐδου.
Η ομάδα αποτελείται από 42 μέλη και έχει ανεβάσει συνολικά τέσσερα έργα.
«Σε μία φανταστική κοινωνία, οι πολίτες γνωρίζουν τη στιγμή του θανάτου τους, που δηλώνεται, μάλιστα, με το όνομα του καθενός. Τι θα γίνει, όμως, όταν αποκαλυφθεί πως επρόκειτο για τέχνασμα της εξουσίας, με στόχο τον έλεγχο των πολιτών; Η απαλλαγή από το φόβο του «ορισμένου» θανάτου πώς θα επιδράσει στις ανθρώπινες σχέσεις και τι είδους κοινωνία θα γεννήσει; Μ΄ ένα αλληγορικό παραμύθι, ο Κανέττι σχολιάζει πικρά τις υπαρξιακές αγωνίες και τα παιχνίδια ολοκληρωτικής εξουσίας στο σύγχρονο κόσμο.»Γιώργος Φράγκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: