Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Εδώ είμαστε και πάλι φίλοι μου, με ένα ακόμα ΠΑΡΑΛΟΓΟ από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν στα ΚΕΠΑ και που καταγγέλλουν οι ασθενείς, αλλά δυστυχώς κανείς δε δίνει σημασία, γιατί έτσι είναι το σύστημα, έτσι το αποφάσισαν οι….. «νομοθέτες» και οι ΑΣΧΕΤΟΙ.
Χθες είχα τηλεφωνική επικοινωνία με δυο ασθενείς οι οποίοι πέρασαν πρόσφατα από ΚΕΠΑ, και ως εκ θαύματος, ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΑΝ από τις παθήσεις τους, αφού έτσι αποφάσισαν κάποιοι διευθυντές βάσει του νόμου πάντα… Καλά είχε πει κάποιος πως στη χώρα μας, ΟΛΑ τα παράλογα γίνονται «βάσει του νόμου»….. Μου είπαν λοιπόν οι φίλοι, τα ίδια που διάβασα και από άλλους ασθενείς σε διάφορα forum στο διαδίκτυο, το οποίο οι «ειδικοί» το αμφισβητούν, κατά τα λεγόμενα τους είναι «αναξιόπιστο» άσχετα με το αν το 99,9% των καταγγελιών που κυκλοφορούν εκεί μέσα είναι με σφραγίδες, υπογραφές, κλπ.
Στις αποφάσεις των ΚΕΠΑ, έχουν δικαίωμα παρέμβασης οι διάφοροι διευθυντές των υγειονομικών υπηρεσιών, ΑΣΧΕΤΑ με το αν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γιατροί, αλλά απλά διοικητικοί. Το έγραψα και στο πρόσφατο παρελθόν αυτό. Έχουν λοιπόν φίλοι μου δικαίωμα ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, και ΑΚΥΡΩΣΗΣ της όποιας ιατρικής απόφασης βάσει του νόμου, και ας μην είναι γιατροί, με αποτέλεσμα, να μειώνονται τα όποια ποσοστά αναπηρίας παίρνει ο ασθενής, να τον στέλνουν σε δευτεροβάθμια επιτροπή, και να αυξάνεται η ταλαιπωρία του.
Ένα απλό παράδειγμα, για να καταλάβει όλος ο κόσμος τι γίνεται! Πέρασε ένας ασθενής πρόσφατα από ΚΕΠΑ, και ενώ η επιτροπή του έδωσε 67% ποσοστό αναπηρίας, με παρέμβαση του διευθυντή, το ποσοστό αυτό κατέβηκε στα προηγούμενα επίπεδα, ΠΡΙΝ η κατάσταση της υγείας του ανθρώπου χειροτερέψει. Και γιατί έγινε αυτό;
Γιατί ο Διευθυντής, διάβασε την ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, που ήταν τριών χρόνων και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ πως ΔΕΝ έπρεπε να πάρει μεγαλύτερο ποσοστό αυτός ο ασθενής. Μπορεί αυτό να φαίνεται σε πολύ κόσμο τρελό, αλλά δυστυχώς είναι η Ελληνική πραγματικότητα.
Και επειδή υπάρχουν δύσπιστοι, σύντομα θα έχω στη διάθεση σας ένα επίσημο έγγραφο στο οποίο ο διευθυντής ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ αυτά που έγραψα πιο πάνω. Ότι δηλαδή, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΑΒΕ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ.
ΠΟΙΟΣ ΓΕΛΟΙΟΣ βγάζει τέτοιους «νόμους» που ουσιαστικά είναι αποφάσεις ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ; Γιατί τι άλλο μπορεί να είναι, τη στιγμή που ΑΣΧΕΤΟΙ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ; Είσαι ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ; Αυτόματα είσαι και «θεραπευτής», είσαι γιατρός, είσαι ότι θέλει ο ΕΝΑΣ που αποφάσισε να ΣΦΑΞΕΙ κόσμο από τα ΚΕΠΑ για να μη πληρώνει το κράτος φάρμακα, επιδόματα και αναπηρικές συντάξεις. Σα να λέμε, σύμφωνα με το νόμο, κάποιος διευθυντής, που δεν ξέρει την ΤΥΦΛΑ του, μπορεί να αποφασίσει για το ΑΝ θα πρέπει κάποιος να χειρουργηθεί, και να κάνει και ο ίδιος την επέμβαση. ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ τις επιτροπές, και αφήστε μόνους τους διευθυντές να παίρνουν τις αποφάσεις. Τι τους θέλετε τους γιατρούς; Οι διευθυντές και γενικότερα οι χαρτογιακάδες, έχουν περισσότερες ιατρικές γνώσεις.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: