Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ News

  
Ο Πάτρικ μεγαλώνει ικανοποιητικά

Πολύ καλά εξελίσσεται το πρόγραμμα ανατροφής του μικρού Πάτρικ. Η ορφανή αρκούδα που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ μεγαλώνει διαρκώς και ανταποκρίνεται εξαιρετικά στη διατροφή που ακολουθεί. Ο Πάτρικ συνήθισε πολύ γρήγορα το γάλα που έπινε και φρόντιζε να αδειάζει το μπιμπερό με το οποίο τον τάιζαν οι φροντιστές του μέχρι και την τελευταία σταγόνα! Πλέον όμως έχει αποχωριστεί, έστω και με δυσκολία, το μπιμπερό και πίνει το γάλα του μέσα από μπολάκι. Μάλιστα τρώει πολύ περισσότερο απ’ όσο έτρωγαν τα άλλα ορφανά αρκουδάκια που φρόντισε στο παρελθόν ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ! Πλέον ζυγίζει περίπου 10 κιλά και δείχνει ευδιάθετος και ζωηρός στο νέο του χώρο!
ΠΕΤΥΧΑΜΕ: Απομακρύνονται οι λύκοι και οι αρκούδες από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης

Έπειτα από αγώνα αρκετών ετών οι προσπάθειες του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και της κοινωνίας των πολιτών που με 30.000 υπογραφές απαίτησε την απομάκρυνση των λύκων και των αρκούδων από το Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης, δικαιώθηκαν! Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με απόφασή του στη συνεδρίαση της Παρασκευής 24 Απριλίου έκανε δεκτή την εισήγηση του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας για τη μετατροπή του Ζωολογικού Κήπου σε πάρκο με οικόσιτα ζώα και τη μεταφορά των δύο λύκων και των δύο αρκούδων στα πρότυπα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές και το Νυμφαίο, αντίστοιχα. Τα τέσσερα άγρια ζώα έπειτα από αρκετά χρόνια αιχμαλωσίας στο Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης θα μετακομίσουν στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου και θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους σε χώρο που αποτελεί φυσικό βιότοπο λύκων και αρκούδων.
Διαβάστε περισσότερα
Υποστηρίξτε το πρόγραμμα επανένταξης του Πάτρικ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνεται στους υποστηρικτές του για να καλύψει ένα μικρό μέρος από το κόστος για τη φροντίδα του μικρού Πάτρικ μέχρι και την επανένταξή του στη φύση. Έχει ήδη συμπληρωθεί το 75% του ποσού που θέσαμε ως στόχο. Εάν θες κι εσύ να βοηθήσεις τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να μεγαλώσει τον Πάτρικ με ασφάλεια, κάνε μία δωρεά μέσω της online πλατφόρμας crowdfunding Give&Fund!
Κάνε μία δωρεά μέσω του Give&Fund
Νέα προϊόντα στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Η Άνοιξη θέλει χρώμα γι’ αυτό κι εμείς προσθέσαμε νέα χρώματα στις κούπες. Ανανεώσαμε, όμως, και τα tshirt με καινούριο σχέδιο για τους φίλους των λύκων. Θα τα βρείτε στο eshop του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ
Δείτε τα νέα προϊόντα
Παρουσίαση του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η φύση στην αυλή μας» στο 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Εκδήλωση ολοκλήρωσης και παρουσίασης των δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, υλοποίησε το 10ο Γυμνάσιο Περιστερίου σε συνεργασία με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Η αυλή του 10ου Γυμνάσιου Περιστερίου είναι μία από τις 20 αυλές σχολείων και ιδρυμάτων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΒΙΟτόπου στην οποία δημιουργήθηκε ένας «ΒΙΟτοπος» με φυτά που επιβραδύνουν τη φωτιά.
Διαβάστε περισσότερα
H iSquare υποστηρίζει την ανατροφή του Πάτρικ

Η εταιρεία iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, ενισχύει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω χορηγίας για το πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης του μικρού Πάτρικ. Η χορηγία της iSquare προς τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ θα καλύψει τα έξοδα για τη διατροφή και περίθαλψη του Πάτρικ μέχρι και την επανένταξή του στο φυσικό περιβάλλον τον επόμενο χειμώνα. Επιπλέον, η iSquare θα παρέχει και iPad, προκειμένου να βοηθήσει τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ να επικοινωνήσει ακόμη πιο αποτελεσματικά την καθημερινή φροντίδα του Πάτρικ, συμβάλλοντας έτσι στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.
Διαβάστε περισσότερα
Η εταιρεία Ζησόπουλος Μιχάλης & ΣΙΑ ΕΕ στηρίζει τη λειτουργία των γραφείων

Η εταιρεία Ζησόπουλος Μιχάλης & ΣΙΑ ΕΕ στέκεται στο πλευρό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και υποστηρίζει την καθημερινή λειτουργία των γραφείων με τη δωρεά ενός φωτοτυπικού πολυμηχανήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: