Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Δημοσιεύθηκε και Θετική Λίστα


logo newsletter
 
 
 

Δημοσιεύθηκε και Θετική Λίστα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος Κατάλογος Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Προϊόντων που καλύπτονται από την Κοινωνική Ασφάλιση. Πόσα και ποια φάρμακα περιέχει η νέα θετική λίστα και πόσα μένουν εκτός αποζημίωσης.
Περισσότερα

Πότε συνεδριάζει η νέα Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Αναρτήθηκε, στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, επικαιροποιημένη πρόταση ανατιμολόγησης φαρμακευτικών προϊόντων, ενόψει και της πρώτης επίσημης συνεδρίασης της νέας επιτροπής τιμών φαρμάκων.
Περισσότερα

Νυχτερινή συνάντηση Κουρουμπλή - Φαρμακοβιομηχάνων

Συναντήθηκαν, τελικά, με τον Υπουργό Υγείας οι επικεφαλής των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, ελληνικών και θυγατρικών. Τι διημείφθη στη συνάντηση.
Περισσότερα

Υπ. Υγείας: Θα πληρωθούν οι εφημερίες τριμήνου

Διαβεβαιώσεις του Ανδρέα Ξανθού προς την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για την πληρωμή των εφημεριών των πρώτων τριών μηνών του 2015.
Περισσότερα

«Τέλος εποχής» σε Novartis και ΣΦΕΕ

Σελίδα αλλάζει ο Κωνσταντίνος Φρουζής, που αποχωρεί από τη θέση του Αντιπροέδρου της Novartis Hellas, ενώ ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει και το ΣΦΕΕ.
Περισσότερα

Μερίδιο στην AM-Pharma έναντι 87,5 εκατ. δολ. απέκτησε η Pfizer

Μερίδιο στην ολλανδική βιοφαρμακευτική επιχείρηση AM-Pharma εξαγόρασε η φαρμακευτική Pfizer Inc., η οποία ειδικεύεται στις θεραπείες για ασθένειες όπως η οξεία νεφρική ανεπάρκεια.
Περισσότερα

Ένδειξη fast track έγκρισης σε νέο φάρμακο της Merck

Ένδειξη ταχείας έγκρισης από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) λαμβάνει το πειραματικό φ&#94#940;ρμακο evofosfamide, για τον καρκίνο του παγκρέατος, της γερμανικής επιχείρησης Merck KgaA που αναπτύσσει από κοινού με την Threshold Pharmaceuticals.
Περισσότερα

Επιστήμονες επιστρατεύουν βλαστοκύτταρα για να θεραπεύσουν το Αλτσχάιμερ

Ελληνική υπογραφή έχει ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στη θεραπεία της νόσου Αλτσάιμερ με τη χρήση βλαστοκυττάρων από το λιπώδη ιστό του ίδιου του ασθενούς.
Περισσότερα

«Για την καρδιά σου αξίζει να πέσεις χαμηλά»

Με σύνθημα «Όσο πιο χαμηλή η “κακή” LDL χοληστερόλη, τόσο πιο καλή η υγεία της καρδιάς σου», η Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών.
Περισσότερα

Αισιοδοξία για τη θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς χάρη στην υγρή θυροξίνη

Μετά από την 6ετή εμπειρία της κυκλοφορίας της υγρής θυροξίνης σε μορφή soft gel κάψουλας στην Αμερική, οι ειδικοί είναι πλέον στην ευχάριστη θέση να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους ασθενείς με θυρεοειδοπάθεια που δεν ανταποκρίνονται σε προηγούμενες θεραπείες.
Περισσότερα

Παράταση στη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος γιατρών-οδοντιάτρων

Απόφαση του Ανδρέα Ξανθού παρατείνει για έξι μήνες τη χορήγηση αδειών άσκησης επαγγέλματος γιατρών και οδοντιάτρων από τις Διευθύνσεις Υγείας των Περιφερειών.
Περισσότερα

Έκθεση ζωγραφικής αφιερωμένη στην Οζώδη Σκλήρυνση

«Σπάνιος Ναι... Μόνος Όχι!» είναι ο τίτλος της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής που εγκαινιάζεται στο ίδρυμα Ευγενίδου την Παρασκευή 15 Μαΐου και ώρα 17:30, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώνεται για την Παγκόσμια Ημέρα Οζώδους Σκλήρυνσης.
Περισσότερα

14o Βορειοελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο

Με 18 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης μοριοδοτείται από τον ΠΙΣ το 14o Βορειοελλαδικό Καρδιολογικό Συνέδριο που διοργανώνει στις 28, 29 και 30 Μαΐου 2015 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος.
Περισσότερα

Εκπαιδευτική ημερίδα για τη μηχανοργάνωση του φαρμακείου

Τη δυνατότητα δωρεάν εκπαίδευσης στο πρόγραμμα Dioscourides® στις εκδόσεις Xpress & Smart και της καλύτερης αξιοποίησης των δυνατοτήτων του, προσφέρει η Εκπαιδευτική Ημερίδα που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η ΙΛΥΔΑ.
Περισσότερα

Τα πάντα για τη διατήρηση της νεότητας στο Φεστιβάλ Αντιγήρανσης 2015

Όλη η επιστημονική γνώση για την κατάκτηση της μακροζωίας, συγκεντρωμένη στις 23 & 24 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε εκδήλωση με δωρεάν είσοδο που διοργανώνει η Ελληνική Ακαδημία Αντιγήρανσης.
Περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: