Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Καθημερινά Νέα από το Ekklisiaonline.gr


www.ekklisiaonline.gr



---
---

Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε τη στήριξη της Ομογένειας

Τη στήριξη της ομογένειας ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου, αντιπροσωπεία της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.
Read More

Η εκπληκτική άγνωστη διαδικασία της συγκομιδής κανέλας! (BINTEO)

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μπαχαρικά στον κόσμο, που χρησιμοποείται από τα αρχαία χρόνια στη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική αλλά και σε αρκετούς άλλους τομείς.
Αν και είναι όμως ευρέως γνωστή, η διαδικασία παραγωγής της είναι εντελώς άγνωστη στους περισσότερους.
Read More

Η σάρκα, εχθρός της ψυχής

Γνώριζε ότι σφοδροί λογισμοί και σαρκικοί πειρασμοί θα σε πολεμούν, για να μολύνουν το σώμα μου και την ψυχή σου.
Για να νικήσεις το πάθος αυτό πρέπει ν’ αποφεύγεις συστηματικά τις κοσμικές συναναστροφές. Μη ξεχνάς ότι η φύση μας έχει μέσα της την ορμή για τεκνογονία, που φουντώνει από την απρόσεκτη συμπεριφορά μας με τις γυναίκες.
Read More

Η Ιερά Σύνοδος απαντά σε Θεοδωράκη και Φίλη

Με καυστικό τρόπο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απάντησε στα όσα απαράδεκτα δήλωσαν προ ημερών εναντίον της Ορθοδόξου Πίστης οι Νίκος Φίλης και Σταύρος Θεοδωράκης.
Read More

Εόρτινο το κλίμα στην Λάρισα που τιμά τον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ)

Με ιερά συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνάτιος, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Λάρισας, προσκύνησαν τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως της Λαρίσης, Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, του Μυροβλύτου και Θαυματουργού, καθώς την Τετάρτη 13 Μαΐου το βράδυ ανοίχτηκε η ιερά λάρνακα του Αγίου, μπροστά στην οποία εψάλλησαν ιερές ακολουθίες και κυρίως η ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου, μετά από τον προεόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου.
Read More

Είδα τον Θεό με άλλα μάτια

Γιώργου Κυπριανού
Ήταν δειλινό, χωρίς φως, σκοτεινά. Εισήλθαμε στο κατεχόμενο χωριό. Οδηγήσαμε τις ρόδες προς την εκκλησία, την περιβόητη για την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική. Τώρα τζαμί.
Είδαμε φως. Ένα αμυδρό άσπρο φως να σχηματίζει έντονα τα σταυροειδή και περίτεχνα παράθυρα. Κάποιος ήταν μέσα. Η μικρή πόρτα του Ιερού ανοιχτή. Πλησιάσαμε και είδαμε την ένδειξη να βγάλουμε τα «σανδάλιά» μας. Ακούσαμε ένα χαμηλόφωνο και βαρύτονο ισλαμικό άσμα. Σεβαστήκαμε τη στιγμή.
Read More

Ούτε η πίστη είναι δικό μας κατόρθωμα!

Μόνο η χωρίς όρια Θεϊκή παν-αγαθότης του Χριστού είχε και την αγάπη και την δύναμη να σώσει τον κόσμο.
Πράγματι, με την δύναμη του Χριστού, οι ψυχικά νεκροί αναζωογονούνται, ανασταίνονται και ανυψώνονται στην αιώνια Θεϊκή ζωή, πάνω απ’ όλες τις Θεϊκές ουράνιες δυνάμεις.
Read More

Η προσευχή πρέπει να είναι καρδιακή

Είπε Γέρων:
Είτε προσευχόμαστε για τον εαυτό μας είτε για τους άλλους η προσευχή πρέπει να είναι καρδιακή. Το πρόβλημα των άλλων να γίνεται και δικό μας πρόβλημα.
Read More

Θαύμα: Με χειρούργησε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ

Το παρακάτω περιστατικό στο οποίο θα αναφερθούμε, συνέβει στον π. Δανιήλ Σάπικα, κάτοικο Αθηνών, Αρχιμανδρίτη και γιατρό.
Το 1976 αποφοίτησε από τή Θεολογική Σχολή Αθηνών, και το 1978 χειροτονήθηκε κληρικός. Το 1992 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών, και το 1992 εκλέγεται ενεργό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών Νέας Υόρκης. Μάλιστα είναι και ο πρώτος Ορθόδοξος κληρικός μέλος της Ακαδημίας Επιστημών.
Read More

Το "σκήνωμα της καλόγριας" που προκαλεί δέος στους Τούρκους

Ένα σκήνωμα μιας ελληνορθόδοξης καλόγριας που εκτίθεται στο μουσείο της πόλης της Νίγδης στην Καππαδοκία, έχει προκαλέσει το τεράστιο ενδιαφέρον των Τούρκων που προσέρχονται κατά κύματα για να δουν και να θαυμάσουν με δέος, όσο και αν αυτό ακούγεται υπερβολικό, το λείψανο αυτό από την περίοδο που, στην περιοχή αυτή, στην αγιοτόκο Καππαδοκία, άκμαζε ο μοναχισμός, αφήνοντας μέχρι σήμερα την μεγάλη και ιστορική του παρακαταθήκη και στους σημερινούς κατοίκους της σύγχρονης Τουρκίας.
Read More

Πιο δημοφιλής άνθρωπος στη Γεωργία ο Πατριάρχης Ηλίας

O Πατριάρχης Ηλίας Β' κατέκτησε την πρώτη θέση στην λίστα σχετικά με τους πιο συμπαθείς ανθρώπους στη Γεωργία.
Στην εν λόγω λίστα δεύτερος είναι ο Πρόεδρος Giorgi Margvelashvili.
Read More

Συνεχή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Μητροπολίτη Καρπενησίου - Παίρνει εξιτήριο (ΦΩΤΟ)

Σταδιακά βελτιούμενη και απόλυτα ελεγχόμενη είναι η υγεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, σε θάλαμο αποθεραπείας, στο 5ο όροφο του ΝΑΥΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου Αθήνας.
Read More

Ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης και η δική μας μετάνοια. Π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, πριν από τη Βασιλόπιτα, το λεγόμενο κόψιμο, θα πούμε λίγα λόγια. Πέρυσι είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τον Μέγα Βασίλειο, τη ζωή του και το έργο του, καθώς και για το έθιμο της Βασιλόπιτας.
Σήμερα γιορτάζει, 10 Ιανουαρίου, ο αδελφός του άγιος Γρηγόριος Νύσσης. Λέγεται δε Νύσσης διότι σ’ αυτήν την πόλιν ήταν επίσκοπος, η οποία απείχε περίπου εκατό χιλιόμετρα από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, όπου αρχιεπίσκοπος ήταν ο αδελφός του ο Μέγας Βασίλειος. Με τον Μέγα Βασίλειο, ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης έμοιαζε πολύ, γράφει στα βιογραφικά του στοιχεία, και σωματικά και στο χαρακτήρα.
Read More

Αλβανία: Ο Ερντογάν θεμελίωσε το μεγαλύτερο τζαμί στα Βαλκάνια

Τη δεύτερη επίσκεψή του στην Αλβανία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη θεμελίωση ενός μεγάλου τζαμιού στο κέντρο των Τιράνων, για την οικοδόμηση του οποίου η τουρκική κυβέρνηση έχει διαθέσει 30 εκ. ευρώ.
Το τζαμί, τον θεμέλιο λίθο του οποίου έβαλε ο κ. Ερντογάν μαζί με τον Αλβανό ομόλογό του, Μπουγιάρ Νισάνι, πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και έχει προκαλέσει ένταση ανάμεσα στις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις αρχές, καθώς για την ανέγερσή του χρειάστηκε να καταστραφεί πάρκο στο κέντρο των Τιράνων.
Read More

Ο "πλούσιος" παππούς (Αληθινή ιστορία)

Συνάντησα κάποτε έναν παππού τόσο φτωχό που του έλειπαν ακόμη και τα απαραίτητα.
Η γυναίκα του είχε πεθάνει και ο γιος του που ζούσε στο εξωτερικό τον είχε ξεχάσει.
Read More

Το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος στην Λήμνο

Φέτος ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας, στην Μύρινα της Λήμνου, συμπληρώνει εκατό πενήντα χρόνια από την ανέγερσή του. Αυτό το έργο ολοκληρώθηκε με τις θυσίες των Λημνιών αλλά και δωρητών εξ Αμερικής και απανταχού ανά τον κόσμο.
Read More

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ιεράς Σκήτης Αγίων Πατέρων Χίου

Εκοιμήθη σε ηλικία 57 ετών ο Ηγούμενος της Ιεράς Σκήτης Αγίων Πατέρων Χίου Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ψωμιάς.
Πνευματικός πατέρας πολλών πιστών κατέβαλε προσπάθειες να ανακαινίσει τα μοναστήρια των Αγίων Πατέρων, του Ταξίαρχη Νενήτων αλλά και στης Αγίας Ματρώνας στην οδό Αγίων Αποστόλων στο κέντρο της Χίου.
Read More

Ήμουν "Άγιος" και κατάντησα να τρέχω σε γιατρούς

– Πάτερ μου, μπορείς να μου εξηγήσεις κάτι; Πώς γίνεται τότε που ήμουν μικρός, οι άλλοι να με φωνάζουν τιμητικά, ¨άγιο, όσιο, γέροντα, άγγελο¨ κι άλλα τέτοια, και τώρα στα 35 μου να έχω καταντήσει να γυρνάω σε ψυχιάτρους και να παίρνω τα φάρμακά μου;.. Μου φαίνεται απίστευτο το πώς κατάντησα, και πώς εξελίχτηκε έτσι η ζωή μου.
– Φίλε μου, δεν ξέρω τη ζωή σου λεπτομερώς.! Η θεραπεία σου, πάντως, δεν ονομάζεται οπωσδήποτε ¨κατάντια¨! Πού το ξέρεις; ίσως τώρα να είσαι πραγματικά ¨άγιος¨!
Read More

Θαύμα του Οσίου Παναγή Μπασιά

Ο Όσιος Παναγής ο Μπασιάς γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλληνίας, το 1801 μ.Χ., και ήταν γιός ευσεβών και επιφανών γονέων, του Μιχαήλ Τυπάλδου – Μπασιά και της Ρεγγίνας Δελλαπόρτα. Έμαθε Ιταλικά, Γαλλικά, Λατινικά και καταρτίσθηκε στη φιλοσοφία και τη θεολογία.
Μικρός ακόμα χειροθετείται αναγνώστης και στην αρχή της σταδιοδρομίας του διορίζεται γραμματοδιδάσκαλος και εξασκεί το λειτούργημα του διδασκάλου, αλλά εμπνεόμενος από τα ριζοσπαστικά κηρύγματα του Κοσμά Φλαμιάτου και Ευσεβίου Πανά…
Read More

Αγίου Ιωάννη της Κροστάνδης: Όπως θα προσευχόσουν για εσένα…

Όταν συγκινείσαι από τα βάσανα και την ψυχική ταλαιπωρία των άλλων και παρακινείσαι να κάνεις προσευχή γι” αυτούς με «καρδίαν συντετριμμένην», να ζητάς να τους ελεήσει ο Θεός και να συγχωρήσει τις αμαρτίες τους, όπως θα προσευχόσουν και για τις δικές σου αμαρτίες. Δηλαδή να δέεσαι στον Θεό με δάκρυα.
Read More

Δεν υπάρχουν σχόλια: