Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Αντάλλαξαν οικόπεδα με βυθό

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Το... νερό της Βιστωνίδας και όχι τις παράκτιες περιοχές έδωσε η Μονή στο Δημόσιο ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008
Νερό αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ πούλησε η Μονή Βατοπαιδίου στο Δημόσιο για να πάρει ως αντάλλαγμα φιλέτα σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πέλλα, Τρίκαλα, Ξάνθη και στο Λεκανοπέδιο!
Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα του υποθηκοφυλακείου Ξάνθης, οι μοναχοί είχαν παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος μόνο της λίμνης Βιστωνίδας με αντάλλαγμα περιοχές που προσφέρονταν για χρυσοφόρες επενδύσεις.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως το Δημόσιο έλαβε ως αντάλλαγμα τα ήρεμα νερά της λίμνης των 45.000 στρεμμάτων, καθώς η Μονή Βατοπαιδίου ποτέ δεν ενέταξε στην ανταλλαγή τις παράκτιες εκτάσεις της λίμνης, οι οποίες είναι 25.000 στρέμματα.
Η Μονή, δηλαδή, ξεφορτώθηκε έναντι ενός τεράστιου τιμήματος τη λίμνη που δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί, αλλά έχει κρατήσει στην κατοχή της όλη τη χερσαία έκταση γύρω από τη λίμνη, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Μπακρατσάς, ο οποίος αποκάλυψε και τη μετατροπή του δάσους
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: