Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

«Καταλληλότερος» ο Γιώργος

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Γκάλοπ της Αlco «πέλεκυς» για Καραμανλή - Μπροστά ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βούλα Κεχαγιά ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008
Πρωτιά ΠΑΣΟΚ αλλά και Γιώργου Παπανδρέου δείχνει και δεύτερη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, επιβεβαιώνοντας συγχρόνως τη σημαντική φθορά που έχει υποστεί η εικόνα του Κώστα Καραμανλή μετά τη στάση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τα οικονομικά μέτρα Αλογοσκούφη αλλά και τις αποκαλύψεις γύρω από τη Μονή Βατοπαιδίου.
Η μέτρηση έγινε πανελλαδικά από την εταιρεία Αlco για τον τηλεοπτικό σταθμό Αlter (15-18 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.000 πολιτών) και προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στο 1,8% υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από μήνες δίνει μονοψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας και βάσει προηγούμενου γκάλοπ που διενήργησε η ίδια εταιρεία, ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε 2,2%, ενώ οι διαρροές του ΠΑΣΟΚ προς την Κουμουνδούρου περιορίστηκαν την ίδια χρονική περίοδο από το 12,7% στο 4,7%.
Στο ίδιο γκάλοπ ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει- για πρώτη φορά- να υπερισχύει σε όλα τα σημεία σε σχέση με τον Πρωθυπουργό.
Στο ερώτημα μάλιστα «ποιος είναι καλύτερος πρωθυπουργός» ο κ. Παπανδρέου προηγείται του κ. Καραμανλή κατά 3,5% ποσοστιαίες μονάδες.
Το «ναυάγιο» του Πρωθυπουργού αποτυπώνεται και στο ερώτημα για τις θετικές γνώμες που έχουν οι πολίτες απέναντι στους πολιτικούς αρχηγούς, αφού για πρώτη φορά έστω και οριακά ο Γ. Παπανδρέου αποκτά προβάδισμα με 44,5% έναντι του Κ. Καραμανλή, 44,2%, ο οποίος σημειωτέον συγκεντρώνει αυξημένο ποσοστό αρνητικών γνωμών 51,4% (έναντι 47,1% του Γ. Παπανδρέου).
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: