Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Ανασχηματισμός τεκμηρίων

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Θα μείνουν για Ι.Χ., σκάφη αναψυχής, εξοχικά και οικιακές βοηθούς ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008
Συνεχίζεται το ξήλωμα των τεκμηρίων μετά τις νέες αρνητικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση.
Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομίας, η λίστα των τεκμηρίων περιορίζεται στα Ι.Χ., τα σκάφη αναψυχής, τις εξοχικές κατοικίες και τις οικιακές βοηθούς, η δε εφαρμογή τους θα είναι ένα απλό άθροισμα των δαπανών για τη συντήρησή τους το οποίο θα διαμορφώνεται περίπου στα 12.000 ευρώ.
Αυτός ο τρόπος εφαρμογής, που ουσιαστικά είναι υποχώρηση από τα αρχικά σχέδια της κυβέρνησης, θα έχει στόχο, όπως λένε στελέχη του υπουργείου, να μη δηλώσουν λιγότερα εισοδήματα οι ελεύθεροι επαγγελματίες προκειμένου να αντισταθμίσουν την επιβάρυνσή τους από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου που οδηγεί σε κεφαλικό φόρο 1.050 ευρώ. Υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν ότι ο παραπάνω τρόπος φορολόγησης δεν αποτελεί ουσιαστικά τεκμαρτή φορολόγηση και ότι τελικά με βάση τις συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών θα φορολογούνται ελάχιστοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Συγκεκριμένα λένε ότι θα φορολογούνται με βάση τα τεκμήρια όσοι διάγουν πολυτελή βίο, δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα και ουσιαστικά θα τους απαγορευτεί με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουν λιγότερα εισοδήματα στο μέλλον.
Επίσης, όπως λένε στο υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο εφαρμογής των τεκμηρίων θα εξαιρεθούν ουσιαστικά και οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, αν και θεωρητικά τα τεκμήρια θα ισχύουν για όλες τις κατηγορίες φορολογουμένων.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: