Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

Μπαλάκι οι ευθύνες για τη Μονή Βατοπεδίου

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr/) Ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών υπήρξε χθες μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, και του πρώην Προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις στη Βουλή, καθώς, χθες, σημειώθηκε νέα οξύτατη αντιπαράθεση για το θέμα με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, και του πρώην Προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επέρριψε όλες τις ευθύνες για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι πρόκειται περί ενός εγκλήματος το οποίο «συνετελέσθη, εξετελέσθη και τελειώθηκε» πριν να αναλάβει τη διακυβέρνηση η Ν.Δ.
«Δεν υπάρχει πανηγυρικότερη ομολογία ενοχής της κυβέρνησης για την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης από το υβρεολόγιο που εξέπεμψε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης» απάντησε ο κ. Κακλαμάνης και υποστήριξε ότι «το κράτος του ζόφου επεκτείνεται σήμερα στο χώρο της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης». Αποκαλύφθηκε χθες ότι είχε διενεργηθεί και άλλη δικαστική έρευνα για την υπόθεση των αγοραπωλησιών και ανταλλαγών ακινήτων από τη Μονή Βατοπεδίου, που είχε τεθεί, επίσης, στο αρχείο. Την ερχόμενη Δευτέρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς,θα διαβιβάσει και την υπόθεση αυτή στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να «ενσωματωθεί» στην έρευνα που διεξάγεται ήδη από τους δύο αρμόδιους εισαγγελείς για την υπόθεση και ουσιαστικά να ερευνηθεί εκ νέου.
Από τη δεύτερη υπόθεση, μάλιστα, προκύπτει ότι ανακύπτουν ευθύνες και άλλων ατόμων (τοπογράφων κ.ά.) Για συνεχιζόμενη υποκρισία και κατασυκοφάντηση του εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο χθες ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, αναφερόμενος σε νέα ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατατέθηκε χθες στη Βουλή σχετικώς με το θέμα του διορισμού ως νομικού συμβούλου στις Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ενός εκ των συμβούλων που είχαν χειριστεί θέματα σχετικά με τη μονή Βατοπεδίου. Ανταπαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε τα ακόλουθα:
«Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει πως δεν καταλαβαίνει.
Ας είναι.
Καταλαβαίνουν οι πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: