Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Απόβλητα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης σε χωματερή της Δράμας..

(ΑΠΟ http://greece-salonika.blogspot.com/)
Με μια περίεργη υπόθεση ασχολούνται οι υγειονομικές αρχές στη Δράμα, αφού μέσα στο Σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι πέταξαν στη χωματερή του δήμου σακούλες με απόβλητα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.
Η ποσότητα των αποβλήτων ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να φράξει η είσοδος του σκουπιδότοπου! Μάλιστα, τα απόβλητα δεν ήταν τοποθετημένα στις ειδικές στεγανοποιημένες σακούλες, στις οποίες τοποθετούνται ανάλογα απορρίμματα, αλλά σε απλές μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Από την περαιτέρω έρευνα, σε δειγματοληψία που έγινε, εντοπίστηκαν μέσα στις σακούλες και ορισμένα έγγραφα, καθώς και αντικείμενα, τα οποία μαρτυρούσαν την προέλευση των αποβλήτων.
Πρόκειται για μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα της Θεσσαλονίκης και αποτελεί απορίας άξιον γιατί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των αποβλήτων της δεκάδες χιλιόμετρα μακριά.
Το γεγονός της μεταμεσονύχτιας απόθεσης των εν λόγω αποβλήτων έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής της Σίψας, όπου λειτουργεί η χωματερή του δήμου Δράμας.
Στο σημείο βρέθηκαν ίχνη από ρόδες φορτηγού αυτοκινήτου αλλά και ίχνη από τρακάρισμα. Ο οδηγός του φορτηγού, στην προσπάθειά του να εισέλθει τις νυχτερινές ώρες στη χωματερή, προκάλεσε φθορές στην περίφραξη της αφύλακτης περιοχής.
Από τα σημάδια στο δρόμο γίνεται αντιληπτό ότι ο οδηγός του φορτηγού, που εκτέλεσε τη μεταμεσονύχτια μεταφορά, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και το φορτηγό τελικά ανατράπηκε.
Άγνωστο πώς, το φορτίο του δεν βρέθηκε στο δρόμο, αλλά ακριβώς μπροστά στην είσοδο της χωματερής, ενώ κανένα τροχαίο ατύχημα δεν είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ημέρες. Υπάλληλοι του δήμου Δράμας ανέλαβαν να απομακρύνουν τις δεκάδες σακούλες των νοσοκομειακών αποβλήτων και να τις προωθήσουν σε ειδική μονάδα αδρανοποίησης στη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία της περιφέρειας είναι συμβεβλημένα με επιχειρήσεις κυρίως της Θεσσαλονίκης για την αδρανοποίηση και την επεξεργασία των νοσοκομειακών αποβλήτων.
Φορτηγά αυτοκίνητα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση δρομολόγια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για την αποκομιδή των αποβλήτων των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και ορισμένων ιδιωτικών κλινικών.
Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι αν η συγκεκριμένη εταιρεία, που μαζεύει τα νοσοκομειακά απόβλητα από τόσο πολλές μονάδες, χορηγεί ή όχι πιστοποιητικό καύσης (αποτέφρωσης)..

Δεν υπάρχουν σχόλια: