Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Φοροκεραμίδα για τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Αποστέλλονται τα ειδοποιητήρια για τον φόρο κατοχής ακινήτων ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σπύρος Δημητρέλης ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008
Έρχεται η λυπητερή για περισσότερους από τρία εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Τις επόμενες ημέρες ταχυδρομείται η πρώτη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου κατοχής ακινήτων- Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) τον ονομάζει η κυβέρνηση- σηματοδοτώντας την έναρξη της φοροκαταιγίδας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που θα αφαιρέσει από τους φορολογούμενους περισσότερα από 5 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες και θα έχει στο επίκεντρο- εκτός από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που για το ΕΤΑΚ θα καταβάλουν περίπου 1 δισ. ευρώ και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους που αμείβονται με μπλοκάκια, τους μισθωτούς και τους ιδιοκτήτες Ι.Χ. Αντικειμενικό... χαράτσι
Το εκκαθαριστικό του ΕΤΑΚ, τη μορφή του οποίου έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, προσομοιάζει στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος και με αυτό οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους περισσότερες από μια κατοικίες, επαγγελματικό ακίνητο ή οικόπεδο θα κληθούν να πληρώσουν χαράτσι που μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τα 800 ευρώ για ένα διαμέρισμα.
Το χαράτσι, το οποίο θα καταβάλλεται κάθε χρόνο, εξαρτάται άμεσα από την αντικειμενική τιμή ζώνης στην οποία βρίσκονται τα ακίνητα και υπολογίζεται με συντελεστή 0,1% της αντικειμενικής αξίας αφού ληφθούν υπόψη χαρακτηριστικά του ακινήτου όπως είναι η επιφάνεια, η παλαιότητα και ο όροφος.
Παράλληλα, προκειμένου να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα από το ΕΤΑΚ το υπουργείο Οικονομικών, θέσπισε ότι το ΕΤΑΚ δεν μπορεί να είναι λιγότερο από 1 ευρώ ανά τετραγωνικό.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: