Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σεμινάριο με θέμα Υλικό και Βάσεις Δεδομένων για τη Νεοελληνική Μουσική στη Βιβλιοθήκη και Διάλεξη του Γιώργου Κουρουπού με θέμα Olivier Messiaen. Ο παιδαγωγός. Σας υπευνθιμίζουμε ότι την ερχόμενη Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 – 18:30, στο χώρο της Βιβλιοθήκης θα διεξαχθεί σεμινάριο με θέμα Υλικό και Βάσεις Δεδομένων για τη Νεοελληνική Μουσική στη Βιβλιοθήκη (Εισηγήτρια: Βάλια Βράκα, υπεύθυνη Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Μεγάλη Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη").
Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει μια παρουσίαση της Συλλογής της Βιβλιοθήκης που σχετίζεται με τη Νεοελληνική Μουσική καθώς και των τρόπων αναζήτησής της.
Αναλυτικά θα αναφερθούμε στις εξής κατηγορίες υλικού:
Σπάνιο υλικό, Αρχεία Ελλήνων Συνθετών, Παρουσίαση του προγράμματος Digma (ψηφιοποιημένα αρχεία), Περιοδικά, Προγράμματα, Δισκογραφία. Η είσοδος είναι ελεύθερη και συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε online από την ιστοσελίδα της Βιθλιοθήκης.
Διαβάστε περισσότερα για τα επερχόμενα σεμινάρια της Βιβλιοθήκης και δηλώστε συμμετοχή. Αμέσως μετά, και στο πλαίσιο του 10ου κύκλου διαλέξεων που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη θα ακολουθήσει διάλεξη του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού με θέμα Olivier Messiaen.
Ο παιδαγωγός.
Βασιζόμενος κυρίως στην προσωπική του εμπειρία, από τη μαθητεία του στην τάξη του Messsiaen στο Conservatoire (1968-1972), αλλά και στις μαρτυρίες παλαιότερων και νεώτερων αυτού μαθητών που έχουν καταγραφεί σε άλλες πηγές, ο κ. Κουρουπός θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το “φαινόμενο” Messiaen, που τόσο καθοριστικό υπήρξε για τον ίδιο και τη δουλειά του.
Η διάλεξη θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης, ώρα 19.00, ενώ η παρακολούθηση είναι ελεύθερη με προσκόμιση δωρεάν δελτίου εισόδου.
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη", Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 11521 ΑΘΗΝΑ, τηλ: +210 - 7282778, φαξ: +210 - 7259196

Δεν υπάρχουν σχόλια: