Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος
Γραφείο Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 2017 Ώρα:16:00 Αθήνα: 04/11/2008 Δωρεά 15 πυροσβεστικών οχημάτων από τον Όμιλο LOUIS Δεκαπέντε σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, μάρκας Isuzu D-Max Extended 2.5 L 4x4, από τα οποία τα πέντε δόθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ τα υπόλοιπα 10 θα διατεθούν σε ισάριθμους Δήμους της χώρας, παρέδωσε σήμερα ο Όμιλος Louis, κατά τη διάρκεια τελετής, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά. Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Μιχαλέας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Σπυρίδων Μουρατίδης, ενώ τον Όμιλο Louis εκπροσώπησαν ο Εκτελεστικός Σύμβουλος κ. Λούης Λοΐζου και ο Διευθυντής Επικοινωνίας κ. Μ. Μαραθεύτης. Ο κ. Λούης Λοΐζου, παραδίδοντας τα οχήματα στον Αρχηγό του Π.Σ. επισήμανε τα εξής:
«Οι επιχειρηματικοί δεσμοί του Ομίλου Louis με την Ελλάδα είναι πολύχρονοι, καθότι δραστηριοποιηθήκαμε στη χώρα από το 1955.
Η καταστροφή που βιώσαμε έντονα με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού το 2007, μας συγκλόνισε και σίγουρα, δε θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμέτοχοι.
Είναι γνωστό ότι η καλύτερη λύση είναι πάντα η πρόληψη και γι’ αυτό, επιλέξαμε να ενισχύσουμε τους ‘μπροστάρηδες’ στον αγώνα για την πυροπροστασία, που είναι το Πυροσβεστικό Σώμα.
Με αυτή μας την προσφορά, θελήσαμε να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας και στις τοπικές κοινότητες, με τις οποίες διατηρούμε στενούς δεσμούς εδώ και δεκαετίες.
Ελπίζουμε ειλικρινά ότι με την προσθήκη και της δικής μας δωρεάς, τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και οι 10 Δήμοι θα είναι σε καλύτερη θέση να συνεχίσουν το εξαίρετο έργο που επιτελούν και για το οποίο τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια». Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Λοΐζου για τη σημαντική δωρεά του ομίλου, τόνισε ότι:
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρατηρώ ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ενσωματώνουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τις επαφές τους.
Ο Όμιλος Louis με τη δωρεά αυτή, αποτελεί ένα λαμπρό πρότυπο και απόδειξη της έμπρακτης διάθεσης προσφοράς στο συνάνθρωπό μας.
Γι’ αυτό, ο έπαινος και η αναγνώριση όλων μας θεωρούνται περισσότερο από δεδομένα. Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα αξιοποιήσει την προσφορά σας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επ’ ωφελεία όλου του Ελληνικού λαού». Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Αρχηγός του Π.Σ. επέδωσε στον κ. Λούη Λοΐζου τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Γραφείο Τύπου Α.Π.Σ., Ριζαρείου 1 και Μ. Ασίας, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 15233 Τηλ.:2108178271-4, Fax: 2108178275-6, http://www.fireservice.gr - e-mail: mail@fireservice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: