Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πρώτο τεύχος Ubuntistas είναι γεγονός!
Το περιοδικό Ubuntistas ανήκει στην Ελληνική Κοινότητα Ubuntu-gr και όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν στη δημιουργία του.
Ο καθένας μπορεί να ζητήσει να αρθρογραφήσει για το περιοδικό, να προτείνει ιδέες, να κάνει τις επισημάνσεις/παρατηρήσεις του...
Το περιοδικό είναι ανοιχτό προς όλους όπως και το GNU/Linux.
Σας περιμένουμε στην σχετική ενότητατου Ubuntu-gr Forum (http://tinyurl.com/553cxk )!!!Όσον αφορά την ύλη του πρώτου τεύχους δεν θα μπορούσαμε βέβαια να μην κάνουμε αφιέρωμα για την νέα έκδοση UBUNTU 8.10 Intrepid Ibex (ΟΑτρόμητος Αίγαγρος).
Στη συνέντευξη του τεύχους φιλοξενούμε τονΚωνσταντίνο Τόγια ο οποίος μας εκμυστηρεύεται γιατί προτιμά ως διανομή το Ubuntu, μας εξηγεί τη χρησιμότητα της κοινότητας και τη δική του συνεισφορά σε αυτή.
Στις υπόλοιπες σελίδες θα βρείτε νέα-ειδήσεις από το χώρο του linux, πως να βρίσκετε λύσεις-απαντήσεις σε προβλήματα και απορίες, howtos για το gnu make, το startup και shell scripts, reviews για εναλλακτικά terminal, το inkscape και εφαρμογές messaging, hints & tips και τέλος, νέα-ανακοινώσεις της κοινότητας Ubuntu-gr.
Το δεύτερο τεύχος θα κυκλοφορήσει σε δύο περίπου μήνες τον Ιαν.'09.
Φιλικά
Οι Αρχισυντάκτες

2 σχόλια:

Aνεμος είπε...

να εισαι παντα καλα φιλε σε διαβάζω ανελλιπώς και σε εχω στη σελιδα μου

Ανώνυμος είπε...

Το περιοδικό είχε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζήτηση και το παραπάνω link εξαντλήθηκε. Ιδού εναλλακτικά links να το κατεβάσετε:

http://ubuntu-gr.org/files/Ubuntistas_Issue_1_Oktober-November_2008.pdf

http://rapidshare.com/files/160304130/Ubuntistas_Issue_1_Oktober-November_2008.pdf