Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Κουβέντα στο μπαράκι με τον συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό»
Ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός είναι προσκεκλημένος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμαριάς και της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του σε μια ακόμη, διαφορετική προσέγγιση λογοτεχνικής συνομιλίας, (μετά από την πολύ επιτυχημένη προηγούμενη με τη Σώτη Τριανταφύλλου), μια και η πρόσκληση για συνάντηση έχει έδρα το καφέ- μπαρ «Ανατολικόν». «Κουβέντα στο μπαράκι» πρόκειται να γίνει με το κοινό της Καλαμαριάς αλλά και γενικότερα της πόλης, με συνομιλητή εκτός του συγγραφέα τον Γιάννη Κοτσιφό, δημοσιογράφο- φιλόλογο και με παρουσίαση και συντονισμό από το δημοσιογράφο- ραδιοφωνικό παραγωγό Γιάννη Τσολακίδη. Η ...ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν επί τραπέζης (και δεν θα αφεθούν επί τάπητος!) αφορά τόσο το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα «Η Αηδονόπιτα», όσο και γενικότερα το λογοτεχνικό του έργο αλλά και θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας. Ο Ισίδωρος Ζουργός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964, όπου και εργάζεται ως δάσκαλος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1995 με το μυθιστόρημα «Φράουστ» (Εκδ. Α.Α. Λιβάνη) και ακολούθησαν τα «Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού» ,( Εκδ. Πατάκη, 2000),
«Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού», (Πατάκη 2002), «Στη σκιά της πεταλούδας», (Πατάκη 2005) που διαβάστηκε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα, πέρα από τις ενθουσιώδεις κριτικές. Το τελευταίο του βιβλίο «Αηδονόπιτα» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα περιπέτειας, πρωταρχικά όμως είναι ένα βιβλίο για τον έρωτα και την ελευθερία.
Η περιήγηση ενός Αμερικανού φιλέλληνα στον κόσμο της ελληνικής επανάστασης του 1821 είναι η αφορμή για να ανασυσταθεί στα μάτια του αναγνώστη ο ελληνικός κόσμος του πρώιμου 19ου αιώνα, ο κόσμος του εμπορίου στα λιμάνια και στις ευρωπαϊκές παροικίες, ο κόσμος των γραμμάτων της Εσπερίας, η ελληνική φιλοκαλία και παράδοση, αλλά και ο βρόντος των όπλων του ξεσηκωμού. Η συνάντηση με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους θα γίνει την Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου, ώρα 8 μ.μ. στο Καφέ- μπαρ «Ανατολικόν», Μεταμορφώσεως 40, στην Καλαμαριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: