Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Μπρα ντε φερ για το Βατοπέδιο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣχεδιασμοί από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε σχέση με την προανακριτική για τη μονή με φόντο τον ανασχηματισμό ή και τις εκλογές Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ, ΚΑΤΙΑΣ ΜΑΚΡΗ Εξεταστική, αίτημα για προανακριτική και στο βάθος εκλογές;
Οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες, καθώς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για τη «μητέρα των μαχών» λίγο πριν την ώρα της απόδοσης ευθυνών για το Βατοπέδι. *Το μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κλείσει άρον άρον το σκάνδαλο πριν από τις γιορτές, ώστε ο Κ. Καραμανλής να μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό κι άλλες πρωτοβουλίες από τις αρχές του νέου χρόνου.
*Η Χαρ. Τρικούπη, από την άλλη, έχει εντελώς αντίστροφο σχεδιασμό:
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν αίτημα προανακριτικής μετά τις γιορτές ακριβώς για να μπλοκάρουν το σχεδιασμό του πρωθυπουργού.
Τα κόμματα της αριστεράς και ο ΛΑΟΣ προσανατολίζονται μεν στην υπερψήφιση της προανακριτικής, αλλά οι τελικές τους αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις εξελίξεις εκείνων των ημερών.
*Η κυβερνητική στρατηγική υπαγορεύει έκδοση πορίσματος στις 12 Δεκεμβρίου, ώστε το πολύ έως τις 15 του μηνός να έχουν απορρίψει κάθε συζήτηση περί ποινικών ευθυνών για υπουργούς.
Θα αναγνωρίσουν τουλάχιστον ότι τους αναλογούν κάποιες πολιτικές ευθύνες;
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: