Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

ΕΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ - ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣΓΙΟΡΤΑΖΩ, ΤΡΑΓΟΥΔΩ, ΠΑΙΖΩ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ & CD
Συγγραφέας: Μαρίνα Παλιάκη-Μπόκια, Ελπίδα Παλιάκη-Ιεραπετρίτη
Εικονογράφηση: Αγγελική Δελεχά -Βάσια Μαγαράκη
Χρόν. Έκδοσης: 2008
Σχήμα: 20x25
ISBN: 9789606677403
Σελίδες: 64
Από τις Εκδόσεις Άθως Παιδικά κυκλοφορεί το δεύτερο τεύχος της νέας παιδικής σειράς Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ που θα ψυχαγωγήσει τους μικρούς μας φίλους όλο το χειμώνα με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.
Με ιστορίες, παιχνίδια, κατασκευές και τραγούδια στο συνοδευτικό CD, όλα τα παιδιά θα περάσουν όμορφα.
Ποιοι φίλοι μου γιορτάζουν το χειμώνα;
Πώς να στολίσω το γιορτινό τραπέζι;
Ποια κάλαντα να τραγουδήσω με τους φίλους μου;
Τι παιχνίδι να παίξουμε όλοι μαζεμένοι στη γιορτή;
Τι συμβολίζει η εικόνα της Γέννησης του Χριστού μας;
Ποια ιστορία θα μου κρατήσει παρέα ή θα με συντροφέψει πριν να κοιμηθώ;
Ένα βιβλίο γεμάτο ιστορίες, παιχνίδια, ζωγραφιές!
Ένα πλούσιο CD με αφηγήσεις, κάλαντα, ύμνους!
Μια υπέροχη παρέα για όλο το χειμώνα.
Ένα βιβλίο για παιδιά Δημοτικού, που θα δώσει πολλές ιδέες σε γονείς, κατηχητές και εκπαιδευτικούς.
Η σειρά Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ αποτελεί καρπό συνεργασίας πολυμελούς ομάδας παιδαγωγών και καλλιτεχνών που συντονίζουν η Μαρίνα Παλιάκη-Μπόκια και η Ελπίδα Παλιάκη-Ιεραπετρίτη.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το καλοκαιρινό Γιορτάζω, τραγουδώ, παίζω, δημιουργώ.
ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (29 Οκτωβρίου 2008)
Συγγραφέας: Αριστείδης Πανώτης
Χρόν. Έκδοσης: 2008
Σχήμα: 17x24
ISBN: 9789608116160
Σελίδες: 632
Μια έγκυρη ιστορική ανασκόπηση της θρησκευτικότητας των Ελλήνων από την εποχή του Αγνώστου Θεού μέχρι την παρουσία του Ιησού Χριστού και της διαδόσεως του Ευαγγελίου Του και τη συγκρότηση της Εκκλησίας, στην αποστολική και μεταποστολική περίοδο. Απευθυνόμενος στο ευρύτερο ελληνικό κοινό, και όχι απαραιτήτως στους περί τα εκκλησιαστικά ενδιατρίβοντας ειδικούς, ο τόμος αυτός καταγράφει, με γλαφυρότητα και πίστη στους θεσμούς, την όλη πορεία της γενέσεως και εξαπλώσεως του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στον Ελλαδικό χώρο.
Και η καταγραφή αυτή γίνεται προκειμένου «να προστατευθούν από την λήθη του χρόνου ή από την εσκεμμένη παραποίηση» καίρια ιστορικά γεγονότα και εκκλησιαστικά πεπραγμένα, που αναφέρονται στους διαχρονικά άρρηκτους δεσμούς της κατά Ελλάδα Εκκλησίας με την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως.
Ο τόμος αυτός αναφέρεται στην περίοδο των διωγμών και της ανεξιθρησκείας και στη συγκρότηση των πρώτων εκκλησιαστικών κέντρων, στην επιστασία της Παλαιάς Ρώμης στην Ελλάδα, στην ανάδειξη της Νέας Ρώμης σε αποστολική Καθέδρα και στη διαμόρφωση της δικαιοδοσίας της στην Ανατολή, στην παγίωση του εκκλησιαστικού πολιτεύματος της Πενταρχίας και στη διάσωση της ελληνικότητος στο ανατολικό Ιλλυρικό.
Επίσης, μνημονεύεται η διάσωση της εν Ελλάδι Εκκλησίας κατά την μακρά περίοδο της φραγκοκρατίας και τουρκοκρατίας από την Εκκλησία το Γένους, με πλήρη ιστορικά χρονολόγια από το 1000-1821, καθώς και τα περί προνόμια του «κράτους» της Εκκλησίας μετά την Άλωση και τα ιστορικά και κανονικά δίκαια του Οικουμενικού Πατριάρχη. Αναπτύσσονται τα της εν Ελλάδι Εκκλησίας κατά την Επανάσταση και την πρώτη οργάνωση της Ελληνικής Πολιτείας.
Αποκαλύπτεται ότι οι αγωνιστές ιεράρχες δεν θέλησαν την αυτοκεφαλία καθώς και η σοφή εκκλησιαστική τακτική του Καποδίστρια.
Τέλος, τα της επικρατήσεως των διπλωματικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, δια της οθωνικής Αντιβασιλείας και πως έγινε η εξαπάτηση των ιεραρχών και επιβλήθηκε η ανεξαρτοποίηση και η καταδούλωση της τοπικής Εκκλησίας με τη διάλυση του πνευματικού ιστού των εν Ελλάδι μονών και την πρώτη ληστρική διασπάθιση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Επίσης, καταγράφονται τα της διαμάχης πολιτειοκρατών και παραδοσιακών και τα της ετερόδοξης παρεμβολής που προκάλεσαν την ανασύνταξη της θεολογικής επιστήμης και το ξεκίνημα της άμυνας των Ορθοδόξων, με τη σύμπηξη των πρώτων θρησκευτικών κινήσεων. Οι 632 σελίδες του τόμου περιέχουν σπάνια εικονογράφηση με ογδόντα και πλέον φωτογραφίες και σχέδια και με κείμενο πλήρως επιστημονικά κατοχυρωμένο από πεντακόσιες και πλέον παραπομπές και αποτελεί επίκαιρη ιστορική συμβολή για την ενότητα της Μιας Εκκλησίας του Γένους των Ελλήνων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (24 Οκτωβρίου 2008)
Συγγραφέας: Γιώργος Παπατριανταφύλλου
Χρόν. Έκδοσης: 2008
Σχήμα: 17x24
ISBN: 9789603517597
Σελίδες: 352
Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αθ. Σταμούλης το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπατριανταφύλλου٭ με τίτλο Προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων - Στρατηγική & Εκτέλεση. Τα προγράμματα Δημοσίων Σχέσεων αποτελούν παγκοσμίως ένα από τα αποτελεσματικότερα οχήματα για την επικοινωνία των οργανισμών με το ευρύτερο περιβάλλον τους και την προάσπιση των συμφερόντων τους.
Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν τα στάδια της έρευνας, της μελέτης των στοιχείων, του στρατηγικού σχεδιασμού και της εκτέλεσης.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, παραθέτοντας για πρώτη φορά διεθνή ερευνητικά στοιχεία σε τομείς της επικοινωνίας, διεισδύει σε βάθος στην πρακτική πλευρά των Δημοσίων Σχέσεων, καταθέτοντας προτάσεις και λύσεις, με τη μορφή ξεχωριστών προγραμμάτων, για την καλύτερη εφαρμογή τους.
Παρουσιάζεται βήμα προς βήμα η επιτυχής ολοκλήρωση διάφορων προγραμμάτων Δημοσίων Σχέσεων, όπως:
Σχέσεις με τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, Διοργάνωση εκδηλώσεων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Πρόληψη, διαχείριση και επικοινωνιακή αντιμετώπιση των κρίσεων, Lobbying, Πολιτική επικοινωνία, Image making, Εσωτερικές Δημόσιες Σχέσεις, Απευθείας επικοινωνία με το κοινό.
Ένας χρήσιμος οδηγός για την καθημερινή εφαρμογή των Δημοσίων Σχέσεων στην ελληνική πραγματικότητα. ٭
O Γιώργος Παπατριανταφύλλου έχει σπουδάσει Επικοινωνία και ΜΜΕ και διδάσκει Δημόσιες Σχέσεις.
Είναι Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κiss 92,9 και έχει εργαστεί σε ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα Μέσα Ενημέρωσης.
Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων (το επιστημονικό σωματείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ελλάδα), όπου το 2005 εξελέγη για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο αυτής ως Ταμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: