Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

Χάρισαν στον Εφραίμ 1,5 δισ. ευρώ!

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
17 χρυσά συμβόλαια μέσα σε 35 ημέρες υπέγραψαν Βατοπαίδιο και Ελληνικό Δημόσιο - Πώς τους χάρισαν φιλέτα και πήραν... νερό ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης
Ζημιά που φθάνει το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ δημιούργησε στο Ελληνικό Δημόσιο η ανταλλαγή που υπέγραψαν ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγ. Μπασιάκος και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκαςκαι εκτέλεσε η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)- με τη Μονή Βατοπαιδίου.
Στο διάστημα 17 Απριλίου- 21 Μαΐου 2008 υπογράφηκαν 17 συμβόλαια μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Μονής, όλα από τη σύζυγο του Γιώργου Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη.
Η ΚΕΔ παραχώρησε στη Μονή Βατοπαιδίου εκτάσεις- φιλέτα σε περιοχές που είναι πραγματικό χρυσωρυχείο.
Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Νέοι Επιβάτες, Σχολάρι, Πλαγιάρι, Τρίλοφος, Καρδία, Νέα Πέραμος, Ηρακλείτσα, Κάριανη στην Καβάλα, Ουρανούπολη, Καλλικράτεια, Ιερισσός, Τρίγλια, Σωζόπολη, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, είναι μερικές από τις περιοχές που πέρασαν στην ιδιοκτησία του Βατοπαιδίου με αντάλλαγμα το νερό, τον βυθό, τα ψάρια και τα νούφαρα της λίμνης Βιστωνίδας.
Η Μονή επιπλέον κράτησε στην κατοχή της τα 25.000 στρέμματα των παραλιμνίων εκτάσεων και τις δύο νησίδες που βρίσκονται στη λίμνη, τα οποία σκόπευε να τα εκμεταλλευτεί στη συνέχεια εμπορικά.
Τα 45.000 στρέμματα της επιφάνειας της λίμνης εκτιμήθηκαν από το σώμα των ορκωτών εκτιμητών στα 70.000.000 ευρώ, με την αξία του «υγρού» στρέμματος να φτάνει τα 1.555 ευρώ κατά μέσο όρο.
Οι αντικειμενικές αξίες των εκτάσεων που πέρασαν στην ιδιοκτησία της Μονής ξεπερνούν όμως τα 250 εκατομμύρια ευρώ, όπως πλέον αποτιμούν της αξία τους ορκωτοί εκτιμητές, μεσίτες και τοπικοί φορείς.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: