Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

«Έφτασε η ώρα για μια νέα κοινωνική συμφωνία με αμοιβαίες δεσμεύσεις για να πάμε τη χώρα μπροστά», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΝιου Ντιλ α λα ελληνικά για εργαζομένους - επιχειρήσεις «Το κόστος των προγραμματικών μας δεσμεύσεων είναι προσεκτικά μελετημένο και θα καλυφθεί. Έχουμε επανειλημμένως αναφερθεί και στις πηγές» ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
Πρόταση για τη σύναψη μιας «νέας κοινωνικής συμμαχίας» (ενός ελληνικού Νιου Ντιλ), στην οποία θα συμπράξουν εργαζόμενοι, κράτος και η υγιής επιχειρηματικότητα, ως τη μόνη λύση για διέξοδο από την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, διατυπώνει ο Γιώργος Παπανδρέου σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ».
Και εξαγγέλλει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, που θα χρηματοδοτηθεί από το κράτος με ζεστό χρήμα για την ενίσχυση της «πραγματικής οικονομίας».
Παράλληλα, αναδεικνύει τον «δρόμο» που ακολούθησε η Βρετανία, με την κρατικοποίηση μερικών τραπεζών, ως πιο ορθή λύση για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, σε σχέση με το τι έκαναν οι ΗΠΑ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι έτοιμο» να αναλάβει τις τύχες της χώρας, καλεί άπαντες, εργαζομένους και κοινωνικούς εταίρους, να συμφωνήσουν «σε αμοιβαίες δεσμεύσεις για να πάει η χώρα μπροστά».
Ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «πρέπει να ξυπνήσει» η Ευρωπαϊκή Ένωση και να διαχειριστεί συνολικά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ είναι κάθετος αναφορικά με την εγχώρια κρίση: αυτή οφείλεται αποκλειστικά στις πολιτικές που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία. Καταγγέλλει ότι η Ν.Δ. στοχεύει στην ανασφάλεια και τον φόβο των πολιτών για να ξανακερδίσει τις εκλογές και θεωρεί «αδιανόητο» ότι μπορεί να γίνουν εκλογές για να παραγραφούν «τα μεγάλα σκάνδαλα» στα οποία εμπλέκονται υπουργοί της κυβέρνησης. «Δεν δεχόμαστε εκλογές “κολυμβήθρα του Σιλωάμ”», υπογραμμίζει και καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας.
Θεωρεί ότι έχει ήδη συντελεσθεί «πολιτική αλλαγή» στη συνείδηση των πολιτών, ενώ για τη συνεργασία με τον Συνασπισμό ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι προσβλέπει στη διαμόρφωση των ευρύτερων δυνατών προοδευτικών πολιτικών συμμαχιών.
Τονίζει ότι επιμένει σ΄ αυτό και «καρφώνει» τον Αλ. Αλαβάνο, δηλώνοντας:
«Όσα λέγαμε πριν από λίγο καιρό, τα ίδια λέμε και τώρα- εμείς δεν αλλάζουμε ρότα ανάλογα με τις τελευταίες μετρήσεις».
«Στη χώρα μας η κρίση φέρει την υπογραφή της Ν.Δ.»
Oλόκληρη η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ακόλουθη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: