Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών «Aelos Brass Quintet» Αίγλη /
Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Δωματίου 05/10/2008, Ώρα: 21.00 Είσοδος: 10.00€ Aeolos ή Αίολος : Ο θεός του ανέμου στην αρχαία Ελλάδα... Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα με βιολιά, τσέλα, όμποε, φλάουτα, κλαρινέτα και πολλά άλλα μουσικά όργανα.
Ο καιρός λοιπόν περνούσε και όλα πήγαιναν καλά.
Καλάαα;
Έ όχι και καλά...
Γιατί εκεί πίσω πίσω στο βάθος της Ορχήστρας ήταν μια μικρή ομάδα πέντε μικρών χάλκινων πνευστών που κρυφά από όλους ετοιμάζονταν για ανταρσία.
Είχαν βαρεθεί τις διαταγές και τις προσταγές στον τρόπο που αφορούσε το πώς θα φυσάνε τα όργανά τους.
Έτσι αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους φτιάχνοντας τη συμμορία παράνομου φυσήματος χάλκινων πνευστών Aeolos Brass Quintet. Με αυτό το χιουμοριστικό τρόπο πέντε μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης θέλησαν να ομορφύνουν την καλλιτεχνική παλέτα που ονομάζεται πολιτισμός ιδρύοντας το πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών Aeolos. Οι Aeolos Brass Quintet ιδρύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2007
Εχουν εμφανισθεί σε διάφορες συναυλίες σημαντικότερες εκ των οποίων είναι: η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η συναυλία στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου για την Ιατρική των Μουσικών στο Α.Π.Θ και η συναυλία λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου. Πρωταρχικός στόχος του συνόλου είναι η ανάδειξη των χάλκινων πνευστών και ιδιαίτερα οι ερμηνευτικές δυνατότητες των εν λόγω οργάνων μέσα από τη μουσική δωματίου χρησιμοποιώντας και στοιχεία σάτιρας που ενθουσιάζουν το ακροατήριο. Το πιο εύθραυστο μα συνάμα και δυνατό μέρος μιας χώρας είναι ο πολιτισμός.
Γι' αυτό το λόγο λοιπόν οι Aeolos Brass Quintet θα φυσήξουν δυνατά να διώξουν τα μουσικά σκουπίδια της εποχής μας! Τα μέλη του Aeolos Brass Quintet Λασκαρίδης Γιώργος - τρομπέτα Αρκούδης Σπύρος - τρομπέτα Ελευθεριάδης Τραϊανός - κόρνο Στεφανίδης Φιλήμων - τρομπόνι Γεωργιάδης Παύλος - τούμπα Λασκαρίδης Γιώργος -τρομπέτα Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1974 όπου πήρε τα πρώτα του μαθήματα στην τρομπέτα στην Φ.Ε. Μάντζαρος.
Συνέχισε τις σπουδές του στην Αθήνα με καθηγητή το Σ. Άνθη και τον Β.Nilsson.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας με τους J.Watson, T.Dokschidzer, J.Thompson κ.α. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε Κέρκυρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και σόλο εμφανίσεις στο Μ.Μ.Αθηνών.
Έχει έντονη παρουσία με σύνολα χάλκινων πνευστών από το 1997 μέχρι και σήμερα.
Έχει συνεργαστεί με όλες τις Ελληνικές Ορχήστρες (Ε.Ρ.Τ.- Ε.Λ.Σ.- Ορχήστρα των Χρωμάτων - Καμεράτα Μ.Μ.Α.- Κ.Ο.Α.) ως έκτακτος μουσικός.
Υπήρξε μέλος ως Τutti μουσικός στην τρομπέτα στην Κ.Ο.Α. για την περίοδο 1999-2006 και ως Ά Κορυφαίος στην Ε.Λ.Σ. και την Καμεράτα του Μ.Μ.Αθηνών.
Από τον Οκτώβριο του 2006 είναι μόνιμος Β' Κορυφαίος στην Κ.Ο.Θ.
Διδάσκει τρομπέτα στο Ν.Ω.Θ. Αρκούδης Σπύρος - τρομπέτα Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1985.
Πήρε τα πρώτα του μαθήματα στην τρομπέτα στη Φ.Ε. Κυνοπιαστών και συνέχισε τις σπουδές του στην Κέρκυρα με καθηγητή το Σ. Άνθη.
Σήμερα είναι στο πέμπτο έτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση τρομπέτας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τρομπέτας με τους Βo Nilsson, T. Dokschidzer, J.Thompson, R.Friedrich κ.α.
Από το 2000 είναι μέλος του Ionian brass quintet.
Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Καμεράτα του Μ.Μ.Α.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Βόλου και την Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Σήμερα σπουδάζει στην Musik Hochschule του Ανόβερο με καθηγητή τον Jeroen Berwaerts. Ελευθεριάδης Τραϊανός - κόρνο Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1979.
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1990 και το καλοκαίρι του '94 υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αρχιμουσικό τον Carlo Maria Gullini.
Κατά τη χρονική περίοδο '96-'99 κατείχε τη θέση του Ά Κορυφαίου στην Κ.Ο.Θ.
Συνέχισε τις σπουδές του στο κόρνο στο Πανεπιστήμιο Mozarteum της Αυστρίας με καθηγητή τον Radovan Vlatkovic.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Σουηδία, Αυστρία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.
Επίσης έχει πάρει μέρος σε πολλές ηχογραφήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Από τον Ιανουάριο του 2003 κατέχει τη μόνιμη θέση του Α' Κορυφαίου στην Κ.Ο.Θ.
Διδάσκει κόρνο στο Ν.Ω.Θ. Στεφανίδης Φιλήμων - τρομπόνι Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1974.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο τρομπόνι στο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών απ' όπου πήρε και το δίπλωμά του με « Άριστα παμψηφεί » και βραβείο.
Υπήρξε μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ.3 και της Συμφωνικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και με την Καμεράτα του Μ.Μ.Α υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.
Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια τρομπονιού σε Ελλάδα, Ελβετία, Γερμανία και Αμερική με τους C.Lindberg, D.Wick, J.Bylund κ.α.
Από το 2001 κατέχει τη θέση του Ά Κορυφαίου στο τρομπόνι στην Κ.Ο.Θ. Γεωργιάδης Παύλος - τούμπα Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979.
Παίρνει το δίπλωμά τούμπας από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης με βαθμό « Άριστα παμψηφεί » και τιμητική διάκριση.
Κατόπιν συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές, για την περίοδο 2003-2007 στο Hochschule fur Music und Theatre Hannover στην τάξη του καθηγητή Jens Bjorn Larsen.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους I.L.Wagner, M.Goss, R.Bobo και H.J.Renes.
Το 2001 εμφανίζεται ως σολίστ με την Κ.Ο.Θ. στα πλαίσια του Πανελληνίου διαγωνισμού χάλκινων πνευστών «Τέχνη» όπου και αποσπά το Γ΄ Βραβείο.
Έχει συμπράξει με τις Συμφωνικές Ορχήστρες των Δήμων Βόλου, Λάρισας και Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2001 είναι μέλος της Κ.Ο.Θ.
Κατά την περίοδο 2007-2008 υπήρξε μέλος στο κουιντέτο χάλκινων πνευστών Melos Brass όπου και εμφανίστηκε σε Αμερική (Carnegie Hall) και Ιαπωνία.
Διδάσκει τούμπα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα Α' Μέρος Amazing Grace.....................................................Luther Henderson Beale Street Blues..................................................W.C.Handy Oblivion.............................................................Astor Piazzolla Bossa Nova..........................................................Quincy Jones Masquenada.........................................................Jorqe Ben Autumn Leaves.....................................................Johnny Mercer When the Saints go Marching' in................................ James M. Black Β' Μέρος Just a Closer Walk With Thee....................................Don Gillis Tuba Tiger Rag.................................................... Luther Henderson St. Louis Blues..................................................... Luther Henderson Romanza.............................................................Rafael Mendez Επιλογές από κομμάτια του Μάνου Χατζιδάκι...............arr. Alex Katsios

Δεν υπάρχουν σχόλια: