Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΠάρε το μηδέν Συγγραφέας: Κώστας Καμάρας Θέμα: Ελληνική πεζογραφία Εκδότης: Ωκεανίδα Σελίδες: 244 Ημ. Έκδοσης: 01/09/2008
Ενίσταμαι. σε βαθμό τσιρίδας.
Σε μια χώρα που μας έχει ζαλίσει αναμασώντας διάφορα στομφώδη και ανιαρά περί «γενεών» (αυτή του 1-1-4, εκείνη του Πολυτεχνείου, η άλλη της Μεταπολίτευσης), με εμάς δεν έχει ασχοληθεί κανείς.
Κι αυτό παρ όλο που είτε πλησιάζουμε τα σαράντα ή τα έχουμε μόλις περάσει - δηλαδή έχουμε αρχίσει να έχουμε επιρροή στον τόπο, καλώς ή κακώς. Διάολε, δεν γίνεται: το να μιλήσει κανείς για εμάς δεν μπορεί να αποτελεί τόσο βαρετή διαδικασία.
Έλεος!
Οπότε ας γίνει μια αρχή.
Έστω και για πλάκα.
Η Ματαιωμένη ουτοπία Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καραγιάννης και άλλοι σύντροφοι Συγγραφείς: Γαβρίλης Λαμπάτος - Γιώργος Κόκκινος Θέμα: Ιστορία Ελλάδας Εκδότης: Ταξιδευτής Σελίδες: 351 Ημ. Έκδοσης: 01/01/2008
Το βιβλίο αυτό διαρθρώνεται σε πολλαπλά επίπεδα.
Οι συγγραφείς τους παρακολουθούν με συστηματικό τρόπο τη συγκρότηση της μνήμης των ηττημένων του Εμφυλίου πολέμου, όταν στις Λαϊκές Δημοκρατίες γίνεται αντιληπτή η απόσταση ανάμεσα στο όραμα και στην πραγματικότητα.
Η Σάλι Λόκχαρτ και η τίγρη στο πηγάδι Συγγραφέας: Φίλιπ Πούλμαν Θέμα: Εφηβική λογοτεχνία Εκδότης: Ψυχογιός Μετάφραση: Τουρκολιά-Κυδωνιέως, Ρένια Σελίδες: 446 Ημ. Έκδοσης: 01/10/2008
Μέσα σε μια παραδοσιακή τσαγερία του Λονδίνου, μια νεαρή γυναίκα απειλεί με περίστροφο τρεις άντρες.
Η Σάλι Λόκχαρτ δίνει μάχη για το παιδί της - το παιδί που ξαφνικά έπαψε να είναι μόνο δικό της και κάποιος το διεκδικεί.
Η Σάλι κρύβεται και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στέγη για την ίδια και την κόρη της, και να μάθει ποιος και γιατί έχει κάνει τη ζωή της άνω-κάτω. Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που ψάχνει βρίσκεται οχυρωμένος σ ένα σπίτι στο Σπίταλφιλντς και από εκεί καθοδηγεί τα πιόνια του, για να την τραβήξουν πιο βαθιά στην παγίδα που της έχει στήσει.
Και κανένας δεν μπορεί να τον σταματήσει, γιατί είναι ο φοβερός και αδίστακτος Τζαντίκ… Μια τρομερή καταδίωξη μέσα στους δρόμους του Λονδίνου, όπου μια νέα κοπέλα αποφασίζει να ορμήσει στον κίνδυνο, να μπει στο λημέρι της τίγρης… (Από τον εκδότη)
Για περισσότερες νέες κυκλοφορίες κλίκ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: