Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ
"Σοφία Παλαιολογίνα, Από το Βυζάντιο στη Ρωσία"
Λεονάρδος Γιώργος ISBN: 978-960-14-1836-0 Αρ. σελίδων: 400 1472. H πριγκίπισσα Ζωή Παλαιολογίνα προσφέρεται ως σύζυγος στον Ιβάν Γ΄ τον Μέγα.
Το όνομά της αλλάζει σε Σοφία.
Το Βυζάντιο «εισβάλλει» στη Ρωσία, αναδεικνύοντάς τη σε αυτοκρατορία... Από το Μυστρά στη Ρώμη κι από εκεί στη μεσαιωνική και σκοτεινή Μόσχα.
Η πορεία της Ζωής-Σοφίας Παλαιολογίνας καθρεφτίζει την κατάρρευση ενός πολιτισμού και την ανατολή ενός καινούριου.
Κληρονόμος των αυτοκρατορικών τίτλων της Δεύτερης Ρώμης, της κατακτημένης πια Κωνσταντινούπολης, η τολμηρή πριγκίπισσα του Βυζαντίου ξέφυγε από τις μηχανορραφίες του Βατικανού για να δημιουργήσει, ως σύζυγος του Ιβάν Γ΄, το μεγαλείο της Τρίτης Ρώμης, της αναδυόμενης, δηλαδή, Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Η γιαγιά του Ιβάν Δ΄ του Τρομερού, η πρώτη τσαρίνα της Ιστορίας, η ορκισμένη αντίπαλος των Τουρκομογγόλων Τατάρων, που μέχρι τις μέρες της καταδυνάστευαν τα εδάφη της Ρωσίας, ζωντανεύει μέσα από τις σελίδες του καινούριου ιστορικού μυθιστορήματος του Γιώργου Λεονάρδου.
Και μας φέρνει σε επαφή με πτυχές της Ιστορίας ελάχιστα γνωστές.Ιστορική πραγματεία, αγωνιώδες θρίλερ, ξύπνημα μνήμης για την πραγματική δύναμη της Ορθοδοξίας, το βιβλίο εισβάλλει με δύναμη ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στο χώρο της ιστορικής συνειδητοποίησης.
«Ο Γιώργος Λεονάρδος το έκανε πάλι!
Ξύπνησε μέσα μας την ανάγκη να ψάξουμε τις ελληνικές ρίζες της ιστορικής Ρωσίας, ανανεώνοντας και τη λατρεία μας για την Ιστορία.
Πράγματι, ο Γιώργος Λεονάρδος ζωντανεύει την Ιστορία». Ανδρέας Ανδριανόπουλος
"Η κόρη του διπλωμάτη"
ISBN: 978-960-14-1828-5 Αρ. σελίδων: 328 Πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείς τους κανόνες; Με φόντο το Λονδίνο, τη Γενεύη, την Τουρκία και το Μπανγκλαντές,
Η Κόρη του Διπλωμάτη προκαλεί τις πεποιθήσεις μας για την ορθότητα και την κατάσταση των πραγμάτων, με βιτριολικό χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια.
Τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι;
Χρήμα;
Σεξ;
Αγάπη;
Και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για να πετύχουν τους στόχους τους;Διασκεδαστικό, σέξι και δηκτικό, το μυθιστόρημα της Ντενίζ Γκοράν απεικονίζει έναν άκρως αμοραλιστικό, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, ωστόσο, κόσμο, όπου τα μέλη της υψηλής κοινωνίας ―ή και απλώς οι πλούσιοι― κάνουν τα πάντα για να απολαύσουν λίγη ηδονή. «Την επόμενη μέρα έλαβα μια ντουζίνα κίτρινα τριαντάφυλλα.
Για κάποιο άγνωστο λόγο, τα λουλούδια δε με συγκινούσαν ποτέ ιδιαίτερα, αντίθετα με τις περισσότερες γυναίκες που ξέρω.
Συγγνώμη, τι να τα κάνεις;
Ωραία, υποτίθεται ότι τα βάζεις σε ένα βάζο γεμάτο νερό και τα τοποθετείς κάπου που μπορείς να τα βλέπεις κάθε τόσο και να σκέφτεσαι τον τύπο που σου τα έστειλε.
Προφανώς δεν είμαι ρομαντική, γιατί θεωρώ τα λουλούδια έναν άχρηστο μπελά.
Τις περισσότερες φορές ξεχνώ την ύπαρξή τους, ακόμα κι όταν τα έχω μπροστά στη μύτη μου, και βαριέμαι θανάσιμα να τους αλλάζω νερό στο βάζο.
Για την ακρίβεια, η μόνη φορά που σκέφτομαι τον τύπο που με φλερτάρει είναι όταν πρέπει να τους αλλάξω το νερό, αλλά σας βεβαιώνω ότι μόνο καλές σκέψεις δεν κάνω για το άτομό του».
"Για μια νέα ζωή!"
ISBN: 978-960-14-1779-0 Αρ. σελίδων: 371 Στο βιβλίο Για Μια Νέα Ζωή! ο Τόλε μάς υποδεικνύει πως η υπέρβαση της βασισμένης στο Εγώ κατάστασης της συνειδητότητάς μας δεν είναι μόνο ουσιαστικής σημασίας για την προσωπική μας ευτυχία, αλλά και κλειδί για το τέλος των συγκρούσεων και της οδύνης σε όλο τον κόσμο.
Ο Τόλε περιγράφει το πώς η προσκόλλησή μας στο Εγώ δημιουργεί τη δυσλειτουργία που οδηγεί στο θυμό, το φθόνο και τη δυστυχία, και δείχνει στους αναγνώστες πώς να αφυπνιστούν σε μια νέα κατάσταση συνειδητότητας και να ακολουθήσουν την ατραπό μιας αληθινά καταξιωμένης ύπαρξης. Κατατοπιστικό, διαφωτιστικό και εμψυχωτικό, το βιβλίο Για Μια Νέα Ζωή! είναι ένα βαθιά πνευματικό μανιφέστο για έναν καλύτερο τρόπο ζωής και για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: