Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ2009 - Η τρελή 40άρα κι ο ατσίδας
Ημερομηνία έκδοσης: 22/10/2008
Σελίδες: 132
Ο Ντίνος και η Ρένα…
Χρειάζονται επώνυμα;
Δεν καταλάβατε για ποιούς μιλάμε;
Εκείνη δυναμική, καβγατζού, έτοιμη να πάρει φωτιά με το παραμικρό, μια τρελή 40άρα που ψάχνει γαμπρό…
Εκείνος διστακτικός, ντελικάτος, κρύβοντας την αμηχανία του πίσω από τετράγωνα γυαλιά… «Δράκος» όταν ήθελε και «Ατσίδας» όταν έπρεπε…
Η Ρένα και ο Ντίνος, μαζί και χώρια, στις καλύτερες κωμωδίες τους.
2009 - «Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, το μαύρο χρήμα ουδείς»
Ημερομηνία έκδοσης: 22/10/2008
365 ημέρες γονιός
Ημερολόγιο 2009
Ημερομηνία έκδοσης: 22/10/2008
Σελίδες: 416
Τα πολυτιμότερα δώρα που μπορείς να δώσεις στο παιδί σου είναι: αγάπη, ποιοτικός χρόνος, ενσυναίσθηση, προσεκτική ακρόαση, διαθεσιμότητα, κατανόηση, άνευ όρων αποδοχή.
Στις σελίδες του ημερολογίου οι γονείς θα ανακαλύψουν πολλά ακόμη δώρα για τους ίδιους και για τα παιδιά τους: νέες πληροφορίες και πιθανές απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν για τη σχέση τους, τα όρια, το διάβασμα, την τηλεόραση, την τιμωρία, το διαζύγιο, την υιοθεσία, την εγκυμοσύνη, την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της δημιουργικότητας, της συναισθηματικής νοημοσύνης κ.ά.
Οι ειδικοί θα εμπλουτίσουν τη θεματολογία τους για τα σεμινάρια των γονιών που εμψυχώνουν.
Έρημος
Μυθιστόρημα
Μετάφραση: Γιώργος Ξενάριος
Ημερομηνία έκδοσης: 22/10/2008
Σελίδες: 432
Η Λάλα κατάγεται από τις άγριες πολεμικές φυλές της Σαχάρας.
Μικρό κοριτσάκι ζει σε μια παραγκούπολη χωρίς όμως να ξεχνά την ευγενική της καταγωγή. Η έρημος και οι θρύλοι της, ο έρωτάς της για ένα νεαρό μουγγό βοσκό, η ματαιωμένη τους απόπειρα να αποδράσουν σε ένα δικό τους κόσμο, η εξορία της Λάλα στη Μασσαλία, όλα σκληραίνουν την τρυφερή ψυχή της.
Ωστόσο, παρά τις περιπέτειες που περνά στην «πολιτισμένη» Δύση, η Λάλα θα καταφέρει να μη χάσει την πίστη στον εαυτό της και να μη θολώσει την αγάπη της για την πατρίδα της, τη Σαχάρα. Ένα από τα ωραιότερα μυθιστορήματα του νομπελίστα συγγραφέα, με την αίσθηση του εξωτισμού και της περιπλάνησης που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: