Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Kind Of Blue Miles Davis

Kind Of Blue Miles Davis - 23/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Βελλίδειο Είδος Εκδήλωσης: Έθνο Τζαζ Vip: 40 € Κανονικό: 30 € Λεωφορεία: 11,12KIND OF BLUE @ 50JIMMY COBB'S SO WHAT BANDFeaturing :WALLACE RONEY, VINCENT HERRING, JAVON JACKSON, LARRY WILLIS & BUSTER WILLIAMS
50 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του, το περίφημο άλμπουμ "Kind of Blue" του Miles Davis, έχει γίνει τρεις φορές πλατινένιο και συνεχίζει να πουλάει 5000 αντίτυπα την εβδομάδα.Αν και τα ακριβή νούμερα αμφισβητούνται, το "Kind of Blue" αναφέρεται σαν το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ του Miles Davis και σαν ο δίσκος τζαζ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.
Χαρακτηρίζεται επίσης σαν το καλύτερο άλμπουμ μουσικής τζαζ όλων των εποχών και κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των καλύτερων άλμπουμ όλων των ειδών της μουσικής, ενώ αναγνωρίζεται από όλους τους μουσικόφιλους (της ροκ, της κλασικής, της τζαζ κ.λ.π. μουσικής) σαν ένα παγκόσμιο αριστούργημα.
Ο εφετεινός εορτασμός του "Kind of Blue" εστιάζεται στην πορεία της τζαζ μετά από εκείνη την ιστορική ηχογράφηση, στην κληρονομιά των θρυλικών μουσικών που συμμετείχαν σε αυτήν -Miles Davis τρομπέτα, John Coltrane τενόρο σαξόφωνο, Julian "Cannonball" Adderley άλτο σαξόφωνο, Bill Evans και Wynton Kelly στο πιάνο, Paul Chambers μπάσο, και Jimmy Cobb στα ντραμς- και σε όλα τα ξεχωριστά μουσικά στοιχεία που ανέδειξαν το "Kind of Blue" σε ένα μνημείο της παγκόσμιας μουσικής.
Ο θρυλικός ντράμερ Jimmy Cobb, ο μόνος επιζών από την μπάντα της αρχικής ηχογράφησης, διευθύνει την καινούργια μπάντα με εξαίρετους μουσικούς (Wallace Roney με την τρομπέτα, Javon Jackson στο τενόρο σαξόφωνο, Vincent Herring στο άλτο σαξόφωνο, Larry Willis στο πιάνο, Buster Williams στο μπάσο), που έχουν παίξει στο παρελθόν είτε με τον Jimmy Cobb είτε με κάποιο από τα μέλη της αρχικής μπάντας, και έχουν ερμηνεύσει τα κομμάτια του "Kind of Blue" (όπως το "So What" και το "Freddie Freeloader") καθώς και πολλά βασικά κομμάτια των Davis, Coltrane και Adderley. Jimmy Cobb - Ντραμς
Wallace Roney - Τρομπέτα
Javon Jackson - Tenor Σαξόφωνο
Vincent Herring - Alto Σαξόφωνο
Larry Willis - Πιάνο
Buster Williams - Μπάσο

Δεν υπάρχουν σχόλια: