Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Thessaloniki International Film Festival

Προβολές ΟΛΥΜΠΙΟΝ Ακαδημία ΠλάτωνοςΕλλάδα, 2009Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος, Έγχρωμη, 103 ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Moon Αγγλία, 2009
Σκηνοθεσία: Duncan Jones. Έγχρωμη, 97΄. Αποκτήστε τη νέα CineΚάρταF Έχει ήδη ξεκινήσει η πώληση της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Μπορείτε να την αποκτήσετε από το ειδικό γραφείο στην είσοδο του Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), από τις 13:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.
Επίσης, στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε και το βιβλιοπωλείο του ΦΚΘ και να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις και τα προϊόντα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 - 378.410 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση cinekartaf@filmfestival.gr ή κάντε κλικ εδώ. 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why Cinema Now? 13-22 Νοεμβρίου 2009 Focus: Post - Romance 2009 Post-romance: ένας νεολογισμός συναντά κινηματογραφικά τις πιο σημαντικές θεματικές των καιρών μας, όπως είναι η ανάγκη για συντροφικότητα, η ανθρώπινη σεξουαλικότητα, η μοναξιά, η αστική ζωή, η σχέση μας με τη φύση και βεβαίως οι ρευστές και διαρκώς μεταβαλλόμενες ερωτικές σχέσεις.
Σε αυτό τον άξονα κινείται φέτος η θεματική ενότητα FOCUS του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία επιχειρεί όχι μόνο να επαναπροσδιορίσει την έννοια του ρομαντισμού και των πολλαπλών απεικονίσεών του στην έβδομη τέχνη, αλλά και να ανανεώσει κινηματογραφικά το είδος των ρομαντικών ταινιών.
Οι μεταλλασσόμενες αντιλήψεις γύρω από τα δύο φύλα, το σεξ, την ανθρώπινη ταυτότητα, τη φύση και τις κοινωνικές προκαταλήψεις επηρεάζουν τις επικρατούσες παραδόσεις της ρομαντικής ταινίας.
Ο τρόπος με τον οποίο οι σκηνοθέτες ανατρέπουν το συγκεκριμένο είδος για να αποδώσουν ιστορίες αγάπης σε ένα σύγχρονο, διαφορετικό πλαίσιο αποτελεί το αντικείμενο του ενδιαφέροντος της ενότητας FOCUS –την οποία επιμελείται ο Κωνσταντίνος Κοντοβράκης-, μέσα από μια επιλογή ταινιών φετινής παραγωγής από όλο τον κόσμο.
«Η διαλεκτική σύνδεση της θεματικής ενότητας ‘’FOCUS: Ρost-romance’’ με το σήμερα επισφραγίζει ιδανικά την επετειακή διοργάνωση του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η οποία με κεντρικό σύνθημα το ερώτημα ‘’Why cinema now?’’ θέτει δυναμικά το επίκαιρο ζήτημα επαναπροσδιορισμού της έβδομης τέχνης, υπό τη μορφή μιας ριζικής πρότασης για σκέψη, επικοινωνία και διάδραση», τονίζει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Μουζάκη. Στις ταινίες που φιλοξενούνται φέτος στην ενότητα FOCUS, το ταίριασμα δύο ανθρώπων που νικούν το εφήμερο τοποθετείται σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, όπου το κλασικό αφηγηματικό όχημα «αγόρι γνωρίζει κορίτσι», μπορεί να έχει πολλές εναλλακτικές.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why Cinema Now?
13-22 Νοεμβρίου 2009 Ημέρες Ανεξαρτησίας
Αφιέρωμα στην Pink Eiga του Ιαπωνικού Σινεμά Οι Ημέρες Ανεξαρτησίας μυούν στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τους σινεφίλ, στην Pink Eiga, ένα μοναδικό κινηματογραφικό είδος που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία, ανοίγοντας νέα σελίδα στην εξερεύνηση του απενοχοποιημένου ερωτισμού.
Η επιλογή των ταινιών έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Ημερών Ανεξαρτησίας Λευτέρη Αδαμίδη σε συνεργασία με τον Τζάσπερ Σαρπ / Jasper Sharp, συγγραφέα του βιβλίου Behind the Pink Curtain και ειδικό της Pink Eiga, ο οποίος θα παραβρεθεί στη διοργάνωση για να παρουσιάσει τις ταινίες.
Έργα των πλέον πρωτοπόρων δημιουργών που αναδύθηκαν την δεκαετία του ’60, ανανεώνοντας μια κινηματογραφική βιομηχανία που βρισκόταν ήδη στην ακμή της, συνθέτουν το αφιέρωμα στην Pink Eiga. Που έγινε γνωστή και ως Pinku Eiga. Ή Pink Films. «Το αφιέρωμα συμπίπτει ιδανικά με την επετειακή διοργάνωση του Φεστιβάλ και την επιθυμία του να διατυπώσει μια πρόταση επαναπροσδιορισμού της έβδομης τέχνης, με κεντρικό σύνθημα το ερώτημα ‘’Why cinema now?’’», σημειώνει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: