Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΒΑΝΗ"Αλέξανδρος Παναγούλης: Πρωταγωνιστής και βάρδος της αντίστασης"
ΙSBN: 978-960-14-1843-8 Αρ. σελίδων: 500 Υπότιτλος: «…γνωρίζω ότι το ωραιότερον κύκνειο άσμα οιουδήποτε πραγματικού αγωνιστού είναι ο επιθανάτιος ρόγχος προ του εκτελεστικού αποσπάσματος μιας τυραννίας και αυτήν την θέσιν αποδέχομαι». Αλ. Παναγούλης «Στη δημοκρατία το ανώτερο στάδιο του πολίτη είναι ο πολίτης της αντίστασης κατά της βίας και της τυραννίας.
Ο αληθινά ελεύθερος πολίτης.»
Το ανώτερο στάδιο της αντίστασης στην τυραννία και την παράνομη βία είναι ο στρατιώτης του δημοκρατικού νόμου». Ελ. Βερυβάκης «Φαίνεται παράλογο, και όμως η λογοτεχνία –που ο Παναγούλης ξετρύπωσε ολοφάνερα σαν όργανο πολιτικής, σα μια ανώτερη μορφή πάλης με τα λόγια– μετουσιώθηκε σε όργανο μυστικής εξύψωσης.
Γιατί τη μορφή του Παναγούλη ορίζουν οι… χαρακτήρες του άγιου και του ήρωα, και μάλιστα δυο φορές περισσότερο, αφού ο ίδιος, παρά τη δύναμή του, είναι ταπεινός κι ανυποψίαστος γι’ αυτές τις περίπλοκες ασάφειες, που κρύβονται στο βάθος». Πιερ-Πάολο Παζολίνι,Εισαγωγή στη Συλλογή «Το πρώτο Μπογιάτι» «Θέλω να νικήσω, αφού δε μπορώ να νικηθώ». Αλ. Παναγούλης
"To Μυστικό του μαγνήτη της καρδιάς"
ΙSBN: 97896014-1867-4 Αρ. σελίδων: 208 Υπότιτλος: Οι περισσότεροι άνθρωποι κουβαλούν μέσα τους τις ίδιες επιθυμίες και τα ίδια ­ερωτήματα. Αναζητούν μια ζωή ουσιαστική, που θα τους χαρίσει πληρότητα.
Έχουν τη διάθεση να καταλάβουν, να μάθουν και να ωριμάσουν.
Ψάχνουν λειτουργικές ­απαντήσεις στα ερωτήματα που τους θέτει ο δρόμος της ζωής.
Kυρίως όμως θέλουν πάντοτε να αγαπούν και να αγαπιούνται.
Ωστόσο, συχνά, όσο περισσότερο το επιθυμούμε, μοιάζει όλο και πιο δύσκολο να εκπληρωθούν αυτές οι ανάγκες.
Το Μυστικό του Μαγνήτη της Καρδιάς αποκαλύπτει στον αναγνώστη τη γνώση για τη μυστηριώδη δύναμη της ακτινοβολίας και της έλξης που δρα μέσα μας και καθορίζει τη ζωή μας.
Σε συνδυασμό με μια πληθώρα αληθινών περιπτώσεων και πρακτικών οδηγιών, ο Ρίντιγκερ Σάχε αναλύει την ουσία αυτής της εκτενούς γνώσης μέσα από δέκα μυστικά.
Κάθε μυστικό κρύβει μια αρχέγονη πληροφορία.
Όποιος καταπιαστεί σοβαρά με αυτή θα ενεργεί με μια νέα συνείδηση και θα προσελκύει τους ανθρώπους που επιθυμεί.
"Carousel"
ISBN: 978-960-14-1851-3 Αρ. σελίδων: 315 Υπότιτλος: «Το µόνο που ζήτησα από τη ζωή ήταν ησυχία.
Δεν ήμουν εξάλλου σε θέση να ζητήσω περισσότερα.
Ήμουν από νωρίς πολύ κουρασμένη, εξουθενωμένη.
Μόνο λίγη ηρεμία.
Τίποτ’ άλλο!
Να χάνομαι µέσα στα λαμπερά τοπία, στα κύματα της θάλασσας, στις κορυφές των βουνών και να ξεχνώ.
Να ξεχνώ ποια είμαι κι από πού ήρθα, να µην ξέρω τίποτα... να περιδιαβαίνω από τόπο σε τόπο χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, χωρίς προορισμό.
Έτσι απλά...» «Το σεντούκι της Έλλης είναι ανοιχτό. »
Ένα σπίρτο ανάβει τη φωτιά. »
Οι σημειώσεις, η κούκλα που καίγεται αργά, οι παιδικές της φωτογραφίες και το carousel... »Γίνονται στάχτη όλα.»
Φωτιά στην αντικερί.
Φωτιά παντού.»Βρέχει στην πλατεία.
Η νύχτα είναι κατασκότεινη. »
Το κορίτσι πέφτει λιπόθυμο μπροστά στο περίπτερο. »
Η Έλλη πλησιάζει και το παίρνει αγκαλιά.
Το σφίγγει πάνω της δυνατά.
Φοβάται μήπως το ξεχάσει».
"Immortalis"
Ρέιμοντ Κάρι
ISBN: 978-960-14-1849-0 Αρ. σελίδων: 590 Υπότιτλος: Στο νέο θρίλερ του συγγραφέα του Τελευταίου Ναΐτη, του best seller με πωλήσεις πάνω από 1.000.000 αντίτυπα, μια γενετίστρια και ένας πράκτορας της CIA αποδύονται σε μια θανάσιμη αναζήτηση για την εύρεση του πιο επικίνδυνου βιβλίου στον κόσμο και την ανακάλυψη ενός μυστικού που έχει καταστρέψει τους πάντες στο διάβα του επί αιώνες.
Βαγδάτη, 2003.
Μια στρατιωτική μονάδα σε αποστολή ρουτίνας κάνει μια φρικιαστική ανακάλυψη: ένα υπερσύγχρονο μυστικό εργαστήριο, όπου δεκάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας έχουν πεθάνει, αφού υπήρξαν αντικείμενα αποτρόπαιων πειραμάτων.
Ο μυστηριώδης επιστήμονας που καταδίωκαν, ένας άντρας για τον οποίο πίστευαν ότι εργαζόταν πάνω σε ένα βιολογικό όπλο και ήταν γνωστός μόνο ως ο χακίμ ―ο γιατρός―, διαφεύγει, παίρνοντας μαζί του την εκπληκτική αλήθεια σχετικά με τη δουλειά του.
Ένα αινιγματικό στοιχείο μένει πίσω: ο ουροβόρος όφις, το σύμβολο ενός φιδιού που τρώει την ουρά του.
Καθώς η δύναμη του συμβόλου έρχεται στο φως, αποκαλύπτοντας τον όλεθρο που προκάλεσε εδώ και αιώνες, μια ανυποψίαστη γυναίκα βρίσκεται στο κέντρο μιας συνωμοσίας που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο για πάντα... «Ο ουροβόρος.
Ήταν ένα από τα παλαιότερα μυστικιστικά σύμβολα στον κόσμο.
Η προέλευσή του μπορούσε να αναχθεί σε χιλιάδες χρόνια πριν, στους δράκοντες με κεφαλή χοίρου του πολιτισμού Χονγκσάν της Κίνας και στην αρχαία Αίγυπτο και από εκεί στους Φοίνικες και τους Έλληνες, που του έδωσαν το όνομα ουροβόρος, που σημαίνει “αυτός που τρώει την ουρά του”. Από εκεί η εικόνα πέρασε στη σκανδιναβική μυθολογία, την ινδουιστική παράδοση και στο συμβολισμό των Αζτέκων, για να αναφέρουμε μόνο λίγα.
Κατείχε επίσης σταθερή θέση στον απόκρυφο αλχημιστικό συμβολισμό μέσα στους αιώνες.
Το φίδι που δαγκώνει την ουρά του ήταν ένα ισχυρό αρχέτυπο που αντιπροσώπευε διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς λαούς – θετικό σύμβολο για κάποιους, οιωνός κακού για άλλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: