Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗΟι ναζί
Συγγραφέας : Rees Laurence
ISBN: 9789601629698 Σελίδες: 384 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 6969 Ημερομηνίες Έκδοσης Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/10/2008 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 01/10/2008
Τα τελευταία 20 χρόνια ο Laurence Rees συγκέντρωσε συνεντεύξεις από δεκάδες πρώην μέλη και υποστηρικτές του ναζιστικού κόμματος, στην προσπάθειά του να κατανοήσει τις αιτίες της εξάπλωσης του ναζισμού στην προπολεμική Γερμανία.
Οι προσωπικές αυτές μαρτυρίες αποτελούν και τη βάση του βιβλίου αυτού, καθώς μέσα από τις αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν από πρώτο χέρι τον ναζισμό και τον Αδόλφο Χίτλερ επιχειρείται η ερμηνεία του φαινομένου που οδήγησε στη βαρβαρότητα της εξόντωσης των Εβραίων και στον φονικότερο πόλεμο της ανθρώπινης ιστορίας, όπως ήταν η γερμανοσοβιετική σύγκρουση.
Το σχετικό ντοκιμαντέρ του Rees απέσπασε πλήθος βραβείων, ενώ το βιβλίο αυτό επαινέθηκε για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει ακανθώδη και δύσκολα ερωτήματα σχετικά με την πολιτική και την ιδεολογία των ναζί πριν και κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πόλεμου.
Από τον ίδιο συγγραφέα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη το συγκλονιστικό ντοκουμέντο "Άουσβιτς". Βάρος: 0,71 kgr
Η προφητεία του κόκκινου κρασιού
ISBN: 9789601630281 Σελίδες: 312 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 7028 Ημερομηνίες Έκδοσης Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/10/2008 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 01/10/2008
Ένα ταξίδι στο θρυλικό Μελένικο, στον «Μιστρά του Βορρά», γίνεται αφορμή για να ζωντανέψει το παρελθόν της βυζαντινής αυτής πόλης, κέντρου του Ελληνισμού, όπως το έζησαν γνωστές οικογένειες που βίωσαν την ακμή και την πτώση του.
Έρχονται έτσι στο φως σημαντικοί σταθμοί στην πολυτάραχη πορεία του από τον καιρό του Ρήγα και της Φιλικής Εταιρείας ως τους Βαλκανικούς πολέμους και την καταστροφή του τον Αύγουστο του 1913, όταν οι χιλιάδες κάτοικοί του πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς.
Πρόσωπα πραγματικά και φανταστικά, μέσα από την ατομική τους ζωή φανερώνουν πτυχές της νεοελληνικής ιστορίας που μένουν συχνά στη σκιά ή στο περιθώριο.
Παράλληλα, μια νεαρή κοπέλα κι ένας φοιτητής θα γνωρίσουν την τωρινή μορφή της πόλης, που «χτίστηκε μέσα στα βουνά», κατά τον ελύτειο στίχο, θα προβληματιστούν με την παράξενη συμπεριφορά ενός γέροντα «μάντη» και θα ξεδιαλύνουν τα προσωπικά τους αισθήματα.
Το ταξίδι αυτό θα σημάνει την αρχή ενός νέου έρωτα. Βάρος: 0,42 kgr
Τρυφερή είναι η νύχτα
Συγγραφέας : Fitzgerald Francis Scott
Μεταφραστής : Μεγαλούδη Φωτεινή
ΙSBN: 9603785393 Σελίδες: 592 B.K.M. ( Βοηθητικός Κωδικός Μηχανογράφησης ): 3539 Ημερομηνίες Έκδοσης Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/10/2000 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 01/10/2000
Ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος έχει τελειώσει.
Στη Γαλλική Ριβιέρα, που έχει αρχίσει να γίνεται της μόδας, φτάνουν ο Ντικ και η Νικόλ Ντάιβερ - όμορφοι, πλούσιοι, λαμπεροί και αφάνταστα ελκυστικοί στο περιβάλλον τους.
Τα πάρτι τους είναι μυθικά, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν γεμάτη μαγνητισμό, οι ίδιοι οι οικοδεσπότες ευφυείς και χαριτωμένοι.
Κι όμως, κάτι δεν πάει καλά.
Η Νικόλ έχει ένα μυστικό και ο Ντικ μια αδυναμία.
Κατευθύνονται και οι δυο προς έναν γκρεμό όπου η ζωή τους θα συντριβεί: στην πραγματικότητα, μόνον ο ένας τους επιζεί στο τέλος.
Το "Τρυφερή είναι η νύχτα" είναι μια ερωτική ιστορία, όπως επίσης το χρονικό της διάλυσης ενός γάμου που φαινόταν ο πιο ταιριαστός στον κόσμο.
Ο Φ.Σ. Φιτζέραλντ ήταν καλύτερος από ό,τι μπόρεσε να συνειδητοποιήσει ποτέ ο ίδιος γιατί, ουσιαστικά και μεταφορικά, επινόησε μια ολόκληρη γενιά, μια γενιά χαμένη και μαζί περισσότερο κερδισμένη από οποιαδήποτε άλλη.
Βάρος: 0,73 kgr

Δεν υπάρχουν σχόλια: