Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

Θυσίες υπουργών και δώρα στις τράπεζες

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή κλίματος η «θυσία» του Γιώργου Αλογοσκούφη, καθώς θα στείλει το μήνυμα για φιλολαϊκή στροφή Τα παίζει όλα με τον ανασχηματισμό Πριν ή μετά τα Χριστούγεννα η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ Λ. ΠΟΛΙΤΗΣ
Σε δύο ημερομηνίες έχει σημειώσει στην ατζέντα του τη λέξη SΟS ο Πρωθυπουργός.
Είναι η Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου και η Τετάρτη 7 Ιανουαρίου.
Αυτές είναι οι πιθανότερες ημέρες της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος καθώς ο κ. Καραμανλής έχει καταλήξει ότι ο ανασχηματισμός, που θα συνοδευτεί με παροχές, είναι το τελευταίο του όπλο.
Η ασφυκτική πίεση που φθάνει στο Μέγαρο Μαξίμου για άμεση αντικατάσταση του Γιώργου Αλογοσκούφη δεν αφήνει πλέον περιθώρια για άλλες αναβολές του ανασχηματισμού.
Ακόμη και οι φίλοι του υπουργού έχουν προσχωρήσει στην άποψη ότι η αλλαγή του Γιώργου Αλογοσκούφη είναι η τελευταία προσπάθεια για αλλαγή κλίματος καθώς αυτό θα στείλει το μήνυμα για φιλολαϊκή στροφή παρ΄ ότι, όπως εξηγούν, «ο υπουργός Οικονομίας υπηρέτησε με συνέπεια την οικονομική πολιτική που αποφάσισε η κυβέρνηση».
Πέντε πρόσωπα συμβουλεύεται ο Πρωθυπουργός αυτήν την περίοδο και όλοι ανήκουν στην παλιά φρουρά η οποία έχει μπει εδώ και 15 ημέρες στην πρώτη γραμμή.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Σιούφα- ο οποίος ήταν και παραμένει ο πιο έμπιστος συνομιλητής του-, τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Γιώργο Σουφλιά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Ντόρα Μπακογιάννη.
Κανείς απ΄ αυτούς ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Καραμανλής.
Όλοι πάντως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι: «Θα κάνει κάτι εντυπωσιακό.
Δεν θα πάει με σταυρωμένα τα χέρια στην ήττα.
Θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα και να πάρει ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων», λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που εκτιμά ότι παιχνίδι δεν έχει ακόμη χαθεί.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: