Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΑ 43α ΔΗΜΗΤΡΙΑΑφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο από την Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ / Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία 15/11/2008, Ώρα: 20.30 Είσοδος με προσκλήσεις Αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο από την Χορωδία και την Ορχήστρα Γυμνασίου - Λυκείου και παραδοσιακοί νησιωτικοί χοροί από το χορευτικό των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη
Τραγούδια αγάπης, στίχοι που γράφτηκαν για να γίνουν τραγούδια, στίχοι που υπέκυψαν τελικά στη γοητεία της μουσικής αλλά και κείμενα για την αγάπη, θεατρικά και άλλα δρώμενα από τα καλλιτεχνικά σχήματα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και των τριών βαθμίδων (δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο).
Η Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Πολυμενέρη συμμετέχει κάθε χρόνο στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του ΥΠΕΠΘ αποσπώντας συνεχώς το 1ο βραβείο σε περιφερειακό επίπεδο και 2ο ή 3ο βραβείο πανελλαδικά.
Τον Απρίλιο του 2005 απέσπασε το 1ο πανελλήνιο βραβείο στο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. (Χορωδίες και Ορχήστρες Νέων) στην Αθήνα.
Η Χορωδία υπό τη διεύθυνση της Ελένης Θεοδωρίδου απέσπασε το 2ο βραβείο στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες το 2004 και το 2008 και το 1ο βραβείο το 2007
Ορχήστρα και Χορωδία μαζί, ως ενιαίο μουσικό σχήμα, έδωσαν συναυλία στη Σμύρνη πραγματοποιώντας ανταλλαγή με τουρκικό σχολείο, στα πλαίσια του προγράμματος «Ολυμπιακή Παιδεία», τον Απρίλιο του 2004.
Συμμετείχαν επίσης σε εκδήλωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 2006, όπου συνόδευσαν τους Γιάννη Κούτρα, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Διονύση Τσακνή σε μουσικό πρόγραμμα με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του τελευταίου.
Το Μάρτιο του 2008 συμμετείχαν στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό «Young Prague 2008» στην Πράγα της Τσεχίας, όπου κατέκτησαν Αργυρό Μετάλλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: