Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ 2

Τις μέρες που πέρασαν, είχαμε το φαινόμενο να ξεπηδούν από παντού «Εθελοντές Πυροσβέστες».

Και μάλιστα, πολλοί από αυτούς τους «εθελοντές» έκαναν και δηλώσεις – καταγγελίες, ότι και καλά η πυροσβεστική δεν τους επέτρεψε την συμμέτοχη στην κατάσβεση.

Επειδή ο θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη αφ ενός είναι ΙΕΡΟΣ, και αφ ετέρου Πολύπαθος, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην παρακάτω ανακοίνωση που προέρχεται από ΕΠΙΣΗΜΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, και βάζει τα πράγματα στην θέση τους.

«Περί Εθελοντή Πυροσβέστη

Με αφορμή της πρόσφατες πυρκαγιές, πολλές οργανώσεις, σωματεία ή και μεμονωμένα άτομα εμφανίστηκαν στα ΜΜΕ αυτοαποκαλούμενοι « Εθελοντές Πυροσβέστες » και κάνοντας δηλώσεις, κατάγγελλαν ότι το Πυροσβεστικό Σώμα δεν τους επέτρεψε την συμμετοχή τους στα συμβάντα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για την ορθή πληροφόρηση του κοινού θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1. Ο θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη που διέπεται από τις διατάξεις του Ν.1951 /1991, οριοθετείται στο πλαίσιο της τιμητικής και άμισθης προσφοράς των πολιτών μέσα από το Πυροσβεστικό Σώμα.

2. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες έχουν εκπαιδευτεί από τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και είναι κάτοχοι Ειδικής Υπηρεσιακής Ταυτότητας που χορηγείται από το Πυροσβεστικό Σώμα.

3. Συμμετέχουν σε όλα τα συμβάντα που δραστηριοποιούνται οι επαγγελματίες πυροσβέστες, όπως αστικές και δασικές πυρκαγιές, διασώσεις, τροχαία, πλημμύρες, σεισμούς μέσα από τις υπηρεσίες που ορίζονται στον πυροσβεστικό σταθμό όπου υπηρετούν.

4. Θεωρούνται οργανική - μάχιμη δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

5. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες ουδεμία σχέση έχουν με άτομα ή οργανώσεις οι οποίες χρησιμοποιούν τον όρο για λόγους άλλους από τους ουσιαστικούς, για λογούς αυτοπροβολής και προσωπικών συμφερόντων.

6. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος αποδεικνύουν αθόρυβα και καθημερινά με το έργο τους, τον σκοπό της αποστολής τους σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ο Γεν. Γραμματέας Σεραφείμ Τσιουγκρής

Ο Πρόεδρος Δημήτριος Ζέρβας

Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής Σωζοπόλεως 28,Αθήνα ΤΚ 10446 Τηλ:210-8044999, Fax 210-8044799»

Πιστεύω μετά από αυτή την ανακοίνωση, να ενημερώθηκαν και οι όποιοι «δημοσιογράφοι», που χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ενημερωθούν, είπαν, και έγραψαν ότι τους κατέβασε το κεφάλι τους, το οποίο φαίνεται επηρεάστηκε τόσο από την ζέστη λόγο καιρού, όσο και από την «κάψα» της φωτιάς.

Επιτέλους έλεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: