Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Ζούμε σε μια χώρα, όπου η θεωρία υπερισχύει της πράξης.

Όπου τα ΘΑ είναι στην ημερήσια διάταξη.

Ζούμε σε μια χώρα, όπου τον συντονισμό για τις έκτακτες ανάγκες τον έχουν (κατά πλειοψηφία) άνθρωποι οι οποίοι μόνο για τέτοια θέση δεν είναι.

Ο τελευταίες πυρκαγιές, κατέδειξαν με τον πιο ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ τρόπο, τι συμβαίνει όταν οι ανίδεοι χώνουν τη μύτη τους παντού.

Και πιστεύω είναι η κατάλληλη στιγμή να υπενθυμίσω ορισμένες πραγματικότητες που έλαβαν χώρα στα διάφορα μέτωπα, και που είχαν σαν αποτέλεσμα τον ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, οι οποίες λόγο των αμέτρητων μετώπων ήταν διασκορπισμένες σε όλη την Ελλάδα.

Εάν νομίζετε φίλοι μου, ότι η μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπιζαν οι πυροσβέστες ήταν ΜΟΝΟ τα μέτωπα της φωτιάς, η οι καιρικές συνθήκες, σας πληροφορώ ότι κάνετε μεγάλο λάθος.

Υπήρχε ακόμα μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ δυσκολία,.

Υπήρχε λοιπόν η δυσκολία που ακούει στο όνομα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ».

Από καταγγελίες έχει προκύψει ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι βουλευτές (και όχι μόνο) που ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ (και σε πολλές περιπτώσεις το επέτυχαν) να φύγουν από κάποιο μέτωπο δυνάμεις, και αεροσκάφη, και να κατευθυνθούν προς την «Εκλογική τους περιφέρεια» γιατί είχε και εκεί φωτιά.

Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από ΚΑΝΕΝΑΝ γιατί κατά την διάρκεια του χαμού, ακουστήκαν και ονόματα από τα δελτία ειδήσεων, αλλά δεν είδαμε κάποιον Εισαγγελέα να αρπάζει αυτούς τους «Εθνοσωτήρες».

Ο κάθε πολιτικάντης λοιπόν, μου έγινε ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ από την μια στιγμή στην άλλη, για να σώσει ΟΧΙ την περιοχή του, αλλά τις ΨΗΦΟΥΣ που παίρνει το κόμμα του και ο ίδιος από αυτήν.

Και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, για την όποια αποτυχία, ποιος θα την πλήρωνε την νύφη;

Μα ποιος άλλος;

Η Πυροσβεστική όπως πάντα.

Αν ανατρέξουμε σε διάφορα γεγονότα, θα διαπιστώσουμε ότι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ κάνει κακό στην πυροσβεστική, και κατ’ επέκταση και στον τόπο.

Και αυτό το λέω γιατί στα υψηλόβαθμα κλιμάκια του σώματος, η πολιτικές επιλογές αλλάζουν κάθε τόσο, και οι περισσότεροι αξιωματικοί που τοποθετούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση είναι τα αυριανά ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ, που στην πρώτη ευκαιρία θα τους «πάρουν το κεφάλι» προκειμένου να γλυτώσουν το «πολιτικό κόστος».

Είναι κοινή διαπίστωση, και συμφωνούν ΟΛΟΙ, ανεξαρτήτου κόμματος σ’ αυτό.

Πολλά ακούστηκαν και ακούγονται περί «μη συνεργασίας» Πυροσβεστικής και Πολιτικής Προστασίας, λόγο προσωπικής ΚΟΝΤΡΑΣ μεταξύ του Αρχηγού, και του …. ΤΕΩΣ αρχηγού και νυν Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας.

Θα πρέπει να είναι πολύ ΑΦΕΛΗΣ κάποιος για να πιστέψει ότι ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής προκειμένου να κοντράρει τον Γ.Γ.Π.Π «σαμποτάρισε» τον όποιο σχεδιασμό.

Αν και ο Γραμματέας βγήκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, και σήμερα ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ έμμεσα και άμεσα (κάτι που ΔΕΝ τον τιμά καθόλου γιατί ήταν αυτός που το εκθείαζε παλιότερα), δεν είναι τόσο χαζός να βάλει μπροστά την όποια προσωπική του κόντρα και να αφήσει να καεί η Ελλάδα.

Πόσο Μάλλον ο Αρχηγός, που από την πρώτη «σπίθα» ήταν στα μέτωπα, αντιμετωπίζοντας τόσο τις φωτιές, όσο και το «ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΜΕ» της πολιτικής ηγεσίας.

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική ηγεσία ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ, και όχι όταν ξεκίνησαν οι πυρκαγιές.

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ μήνες πριν, όταν από τον ΜΑΡΤΙΟ είχε ενημερωθεί από την πυροσβεστική Υπηρεσία για την ΑΔΥΝΑΜΙΑ μας να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση, αλλά έγραψε την πυροσβεστική, στα ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: